Recepti Prilog 14. lipnja 2024.

Zalogajčići od kozjeg sira i sušenih marelica

Prilog
7 MIN
1 MIN
24
JEDNOSTAVNO
Zalogajčići od kozjeg sira i marelica
Zalogajčići od kozjeg sira i sušenih marelica
foto: Instagram @tidymom
Sve što ti treba je 5 sastojaka i 5 minuta, i imaš predjelo od kozjeg sira i marelica koje možeš poslužiti gostima ili ponijeti na druženje s ekipom...

Uvijek je korisno imati nekoliko dobrih recepata za predjela u svojoj kulinarskoj zbirci, posebno onih koje možeš brzo pripremiti. Bilo da kasniš na druženje s prijateljima ili si zaboravio isplanirati meni za obiteljsko okupljanje, snack svakoj prilici daje onu jednu notu promišljenosti i posvećenosti detaljima. Osim toga, oraspoložit će nestrpljive (gladne) goste.

Sjajan spoj slatkog i slanog

Za ovaj recept trebat će ti kozji sir, najbolje mekani, lako mazivi, svježe grančice timijana, med, sol, suhe marelice i orasi. Suhe marelice prekrivene su kremastim kozjim sirom s biljem i kandiranim pekan orasima, što čini ovo predjelo istovremeno slatkim i savršeno slanim. Smatrajte ih više zalogajem prije večere nego desertom.

Zalogajčići od kozjeg sira i marelica | Author: azerbaijan_stockers / Freepik Sušene marelice su zdrave i zasitne foto: azerbaijan_stockers / Freepik

Zbog ravnoteže slatkog i slanog okusa, ovi mali zalogaji prikladni su tijekom cijele godine, bilo da ih poslužuješ uz bogatu jesensku sangriju ili pjenušavi proljetni rosé. Najbolji dio? Ne samo da imaju samo pet sastojaka, već su gotovi za nešto više od pet minuta.

Kreiraj svoj snack

A ako voliš slatko-slani kozji sir s medom, ali suhe marelice ti nisu omiljene, možeš stvoriti slične verzije ovog predjela na druge načine.

Najjednostavnije je zamijeniti marelice tostiranim kriškama kruha ili malim krekerima. Dodaj žličicu džema od marelica za sličan voćni dodir slatkoće i ukrasi s nekoliko listića timijana ili kapljicom meda.

Ne gasi ekran dok kuham

Predjelo od kozjeg sira i marelica
7 MIN
pripreme
1 MIN
kuhanja
24
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Mekani sir 85 g
  • Timijan 2 žlica
  • Med 1 žlica
  • Sol 0,80 g
  • Suhe marelice 24 kom
  • Pekan orasi 24 kom
Postupak
  1. U maloj zdjeli izmiješaj kozji sir, timijan, med i sol dok smjesa ne postane glatka.


  2. Stavi 1 žličicu smjese kozjeg sira na svaku marelicu.


  3. Na svaku žličicu smjese od kozjeg sira stavi po jedan kandirani pekan orah.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

50 kcal

2 %

MASTI

2,90 g

4 %

KOLESTEROL

0,16 g

0 %

UH

5,60 g

2 %

PROTEINI

1,20 g

2 %

Isprobaj i ove recepte za male zalogaje!

Možda vas zanima... Top 5 genijalnih grickalica za neočekivane goste Špajza Domaći krekeri Možda vas zanima... Domaći krekeri gotovi su za tren Recepti masline Možda vas zanima... Mariniraj masline i dobit ćeš genijalno predjelo! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.