Recepti 03. listopada 2014.

Zalogajčići od sira i krumpira

gastro postao gastro.24sata.hr
Netom nakon što ste pitu izvadili iz pećnice, premažite je aromatiziranim maslacem. Omekšajte maslac pa ga obogatite suhim začinima poput ružmarina, čilija, kadulje i sl. Pomiješajte i ostavite u zamrzivaču pa rabite kad je potrebno

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 1 kom lisnato tijesto
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 0.65 šalica gorgonzola
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 0.25 mala žlica bijeli papar
  • 1.50 žlica vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Napravite nadjev. Skuhajte krumpire pa ih zgnječite. Pomiješajte sir, žumanjak, peršin, papar, vrhnje i ohlađeni krumpir. Sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.
  2. Prerežite tijesto na trake širine nekoliko centimetara pa ih premažite nadjevom. Nakon toga preklopite nadjev tijestom i zarolajte.
  3. Stavite pitice u lim za pečenje obložen papirom za pečenje te ostavite u hladnjaku 30 minuta. Nakon toga pecite 50 minuta u pećnici.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.