gastro postao
Netom nakon što ste pitu izvadili iz pećnice, premažite je aromatiziranim maslacem. Omekšajte maslac pa ga obogatite suhim začinima poput ružmarina, čilija, kadulje i sl. Pomiješajte i ostavite u zamrzivaču pa rabite kad je potrebno
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 1 kom lisnato tijesto
- 2 kom krumpir, zreli
- 0.65 šalica gorgonzola
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 mala žlica peršin, list
- 0.25 mala žlica bijeli papar
- 1.50 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Napravite nadjev. Skuhajte krumpire pa ih zgnječite. Pomiješajte sir, žumanjak, peršin, papar, vrhnje i ohlađeni krumpir. Sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.
- Prerežite tijesto na trake širine nekoliko centimetara pa ih premažite nadjevom. Nakon toga preklopite nadjev tijestom i zarolajte.
- Stavite pitice u lim za pečenje obložen papirom za pečenje te ostavite u hladnjaku 30 minuta. Nakon toga pecite 50 minuta u pećnici.
Izvor Skuhatćute