gastro postao
Pripremite slatke zalogaje zbog kojih ćete još više voljeti ispijanje kave.
Ostavite vaše kolačiće s lješnjakom da se ohlade kako bi mogli u potpunosti uživati u okusu.
Sastojci:
- ¾ šalice maslaca
- 1 šalica bijelog šećera
- 2 jaja
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 2 i pol šalice višenamjenskog brašna
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 1 šalica lješnjaka
- Prstohvat soli
Priprema:
- Izmiksajte maslac i šećera, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo i sol pa dodajte u prvu smjesu.
- Nakon što pomiješate obje smjese, dodajte nasjeckane lješnjake i dobro umijesite.
- Tijesto oblikujte u dva dijela, duga otprilike 30 cm, široka 5 cm i debela 1 cm.
- Pecite na 170 stupnjeva pola sata, izvadite iz pećnice i dijagonalno izrežite na štapiće debele 1-2 cm.
- Vratite u pećnicu na još 10 minuta. Poslužite ih kad se potpuno ohlade.
Uživajte u mirisnim grickalicama!