Recepti 13. listopada 2014.

Zapečena palenta

Zapečena palenta
gastro postao gastro.24sata.hr
Oživite kukuruznu krupicu u zgodnom jelu Branka Ognjenovića

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 974

Potrebno vam je

  • 300 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 100 g maslac, slani
  • 150 g gorgonzola
  • 5 dl povrtni temeljac
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • sol

Priprema

  1. U temeljac dodajte maslac, malo posolite i ukuhajte kukuruznu krupicu.
  2. Kada je kukuruzna krupica kuhana izlijte ju u posudu, debljine cca 1 cm i vadite ju van u formi kolutova. Na svaki kolut stavite malo maslaca i na listiće narezanu gorgonzolu.
  3. Posložite pripremljenu palentu s gorgonzolom u lim za pečenje koji ste prije toga premazali s maslacem. Stavite palentu u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva tek na 10-ak min, dok se gorgonzola ne rastopi.
  4. U tavicu stavite vrhnje za kuhanje, pustite da prokuha te začinite i dodajte preostalu na kockice narezanu gorgonzolu.
  5. Na sredinu tanjura stavite umak od gorgonzole i na umak zapečenu palentu te ukrasite po želji.

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.