gastro postao
Oživite kukuruznu krupicu u zgodnom jelu Branka Ognjenovića
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 974
Potrebno vam je
- 300 g kukuruzno brašno ili krupica
- 100 g maslac, slani
- 150 g gorgonzola
- 5 dl povrtni temeljac
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- sol
Priprema
- U temeljac dodajte maslac, malo posolite i ukuhajte kukuruznu krupicu.
- Kada je kukuruzna krupica kuhana izlijte ju u posudu, debljine cca 1 cm i vadite ju van u formi kolutova. Na svaki kolut stavite malo maslaca i na listiće narezanu gorgonzolu.
- Posložite pripremljenu palentu s gorgonzolom u lim za pečenje koji ste prije toga premazali s maslacem. Stavite palentu u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva tek na 10-ak min, dok se gorgonzola ne rastopi.
- U tavicu stavite vrhnje za kuhanje, pustite da prokuha te začinite i dodajte preostalu na kockice narezanu gorgonzolu.
- Na sredinu tanjura stavite umak od gorgonzole i na umak zapečenu palentu te ukrasite po želji.
Izvor Branko Ognjenović