gastro postao
Ovaj bogati ručak prava je gozba u kojoj ćete sigurno uživati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 296
Potrebno vam je
- 25 g gljive, sušene
- 400 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 15 g maslac, slani
- 2 kom celer stabljika
- 250 g vrganj
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- limunov sok
- 450 g grah iz konzerve
- 170 g kukuruzno brašno ili krupica
- 2 kom jaje kokošje
- 30 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Stavite gljive u lonac s 250 ml mlijeka. Kad mlijeko proključa, maknite ga s vatre i ostavite da gljive upiju tekućinu.
- U većem loncu na umjerenoj temperaturi zagrijte ulje i maslac. Dodajte celer i pirjajte 3 minute miješajući. Pojačajte vatru, dodajte vrganje i pirjajte 3 minute uz miješanje. Dodajte brašno i pirjajte još 2 minute miješajući. Postupno dodajte preostalo mlijeko i miješajte.
- Izvadite namočene gljive. Nasjeckajte ih na manje komade te dodajte vrganjima i celeru. Neka ponovno proključa pa pirjajte 2 minute. Dodajte limunov sok, sol i papar. Gljive u umaku prebacite u plitku vatrostalnu zdjelu i preko gljiva složite grah. Ostavite sa strane.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Kuhajte palentu u vodi umiješajte jaje i pola parmezana. Začinite. Prelijte preko graha i gljiva. Pecite 20 minuta.
Izvor Skuhatćute