Recepti 13. listopada 2014.

Zapečena tjestenina i marmelada od rajčica

Zapečena tjestenina i marmelada od rajčica
gastro postao gastro.24sata.hr
Marmelada od rajčica može biti pikantna dodate li peperoncino

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 341

Potrebno vam je

  • 150 g tanki rezanci za juhu
  • 3 kom jaje kokošje
  • 30 ml vrhnje za kuhanje
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • mješavina suhih začina
  • 75 g parmezan
  • 4 kom rajčica, crvena
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Skuhajte rezance vrlo kratko u malo slane vode. Procijedite ih i ohladite.
  2. Umutite smjesu od vrhnja za kuhanje, parmezana, začinskog bilja i jaja. Umiješajte u smjesu ohlađene rezance. Promiješajte i kratko pecite na tavi na malo ulja.
  3. Okrenite i na drugu stranu kako biste dobili lijepu zlatastu boju za koju je zaslužan parmezan. Pazite da se ne prepeku i potamne.
  4. Umutite umak od vrhnja i sjeckanog ružmarina te kosanog peršina, soli i papra.
  5. Marmeladu od rajčica napravite tako da rajčice 30 minuta pečete u pećnici zagrijanoj na 220°C.
  6. Ohladite ih, nasjeckajte te kratko pirjajte s lukom, češnjakom i po želji malo đumbira. Iscijedite sok limete i dodajte malo šećera. Kuhajte dok se ne zgusne.

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.