gastro postao
Marmelada od rajčica može biti pikantna dodate li peperoncino
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 341
Potrebno vam je
- 150 g tanki rezanci za juhu
- 3 kom jaje kokošje
- 30 ml vrhnje za kuhanje
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- mješavina suhih začina
- 75 g parmezan
- 4 kom rajčica, crvena
- ulje suncokretovo
Priprema
- Skuhajte rezance vrlo kratko u malo slane vode. Procijedite ih i ohladite.
- Umutite smjesu od vrhnja za kuhanje, parmezana, začinskog bilja i jaja. Umiješajte u smjesu ohlađene rezance. Promiješajte i kratko pecite na tavi na malo ulja.
- Okrenite i na drugu stranu kako biste dobili lijepu zlatastu boju za koju je zaslužan parmezan. Pazite da se ne prepeku i potamne.
- Umutite umak od vrhnja i sjeckanog ružmarina te kosanog peršina, soli i papra.
- Marmeladu od rajčica napravite tako da rajčice 30 minuta pečete u pećnici zagrijanoj na 220°C.
- Ohladite ih, nasjeckajte te kratko pirjajte s lukom, češnjakom i po želji malo đumbira. Iscijedite sok limete i dodajte malo šećera. Kuhajte dok se ne zgusne.
Izvor Ana Grgić