Recepti Taste the Mediterranean 14. listopada 2022.

Zapečena tjestenina s četiri vrste sira – na chefov način, ali brzinski!

foto: Fillvlad/Pexels

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Vegetarijanska jela ne nalaze se tako često na popisu jela koja kuhaju slavni chefovi kad žele pokazati svoju vještinu u pripremanju hrane. No, nekad se ipak nađu u takvim situacijama – s punim pravom!

Svaki pravi ljubitelj sira neće moći odoljeti bilo kojem jelu koje u nazivu ima „4 vrste sira“. I svakog pravog ljubitelja sireva uvijek će pored cijelog menija „dozivati“ jelo s – 4 vrste sira. Onaj miris i okus pljesnivog sira koji se nađe u toj kombinaciji, neodoljiv je. Tako su chefovi na nedavno održanom festivalu Taste the Mediterranean powered by Tommy pripremali razna vegetarijanska i veganska jela. 

 | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Kako za neke izvedbe s festivala na kojima sudjeluju vrhunski chefovi često nemamo vremena niti prilike u svojoj kuhinji i svakodnevnoj pripremi jela, chef Fabricio Vežnaver pripremio je za nas vrlo jednostavnu verziju. Ovako pripremljena zapečena tjestenina s 4 vrste sira može biti vrlo lako obrok u tjednu, jer je gotova za otprilike pola sata. S tim da će ti najviše vremena oduzeti ribanje sira, a najveći dio vremena otići će na pečenje u pećnici – taman dok popiješ popodnevnu kavu.

Možda vas zanima... Slavni chef dao nam je svoj recept za savršenu šalšu Recepti

Sastojke za ovo jelo nije teško naći, a sve ih možeš potražiti na jednom mjestu – u trgovinama Tommy. Ako imaš neki sir koji voliš još i više od nekog u receptu, možeš ga zamijeniti – ili možda dodati, ako si baš toliki fan sireva. Na odjelu delikatesa u Tommyju pronaći ćeš uistinu veliki izbor sireva, pa nećeš imati problema s lutanjem u potrazi za pravim. Možda ćeš se, jedino, namučiti s odlukom – koji uzeti. Najbolje je, vjeruj nam, uzeti točno po chefovom receptu, jer će tako zapečena tjestenina s 4 vrste sira biti najukusnija!

 | Author: Tommy foto: Tommy

No, ako se još koji nađe u košarici… Neće se baciti, sigurni smo! Kad si već u trgovini i razmišljaš koji uzeti, obavezno baci oko na polutvrde i tvrde sireve Delicato. Možda pripremaš kakvo druženje ili jednostavno želiš grickati fini sir uz vino, umjesto čipsa i pive – dobra ideja, zar ne?

Možda vas zanima... Uz recept istarskog chefa brudet od hobotnice će češće biti na tvom stolu Recepti

No, idemo vidjeti kako je jedan od najboljih istarskih chefova, Fabricio Vežnaver, pripremio tu tjesteninu! I ne zaboravi da ovo jelo možeš pronaći i pripremljeno na Tommy Gastro odjelu

Zapečena tjestenina s 4 vrste sira

Za 4 osobe

Sastojci:

• 500 g T! tjestenine penne rigate

• 200 ml vrhnja za kuhanje

• sol

• papar

• 100 g sira Gauda

• 200 g Mozzarelle

• 50 g sira Bovi Blue

• 100 g sira Grana Padano

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvu s pakiranja, ali smanji kuhanje za par minuta jer će se njeno kuhanje dovršiti u pećnici.
  2. U dublju zdjelu stavi vrhnje za kuhanje, posoli i popapri te dodaj naribanu Gaudu, Grana Padano (pola sira Grana Padano ostavi sa strane) i sjeckani Bovi Blue sir. Nakon toga i Mozzarellu pa tjesteninu i sve dobro promiješaj te izlij u pleh za pečenje. Na vrh pospi ostatak naribanog sira Grana Padano.
  3. Peci cca 20 minuta dok tjestenina ne dobije koricu i lijepu zlatno-smeđu boju.
  4. Posluži sa salatom po želji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.