gastro postao
Povrće možete kombinirati prema želji, a s rajčicama se odlično slažu gljive, patlidžan i paprika
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 303
Potrebno vam je
- 250 g tjestenina bez jaja
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom tikvice, zelene
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 režanj češnjak
- 1 šalica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 1 šalica pileći temeljac
- aceto balsamico
- 0.25 šalica kukuruz u slanoj vodi
- 0.25 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 50 g sirni namaz (20% m u st)
- 120 g mozzarella
- ulje maslinovo
- list bosiljka
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Polijte tavu uljem pa pirjajte narezani luk, češnjak, gljive i tikvicu dok ne omekšaju.
- Dodajte koncentrat rajčice, temeljac, bosiljak i ocat. Zakuhajte i kuhajte deset minuta. Ulijte još vode prema potrebi.
- kremasti sir stavite u zdjelu, pa u to dodajte nekoliko žlica umaka. Istucite i umiješajte sve u umak.
- U međuvremenu skuhajte tjesteninu “al dente”. Dodajte je u umak s graškom i kukuruzom pa sve dobro izmiješajte. Premjestite sve u vatrostalnu posudu. Na vrh stavite kriške rajčice i pospite mozzarellom. Pecite 20-30 minuta ili dok se sir ne otopi i poprimi zlatnu boju. Ukrasite nasjeckanim bosiljkom.
Želite li da korica bude hrskavija, pomiješajte sir s krušnim mrvicama i time pospite prije nego što ga stavite peći.
Izvor Skuhatćute