Što kažeš na zapečene zobene pahuljice s Nutellom ili kikiriki maslacem? Zvuči neodoljivo, zar ne? Baked oats, odnosno zapečene zobene (uz dodatke po želji) najnoviji su trend na društvenim mrežama! Ne čudi popularnost ovog recepta; pripremaju se u roku "keks", a dobra je vijest i da ti treba samo nekoliko osnovnih namirnica, koje vrlo vjerojatno već imaš kod kuće!
Zapečene zobene pahuljice su hranjiv i ukusan obrok za doručak ili međuobrok, a odlične su i kao brzinski desert! U ovaj recept možeš dodati sastojke po svojem ukusu i željama - od proteinskih prahova preko chia sjemenki do maslaca i orašastih plodova. Također, smjesu možeš stavljati i u kalupe za muffine. U videu možeš pogledati postupak izrade zapečenih zobenih pahuljica, a u nastavku donosimo i recept.
Zapečene zobene pahuljice s Nutellom
Sastojci:
- 1 šalica zobenih pahuljica ( šalica od 2,5 dl)
- 1 žlica javorovog sirupa (ili meda)
- 1 žličica soli
- 1 banana
- Nutella
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica kakao praha
- 1 jaje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Zdjelice za pečenje obloži maslacem i brašnom (možeš koristiti i lim za pečenje manjih dimenzija).
- U blender stavi zobene pahuljice, javorov sirup, sol, bananu, prašak za pecivo i jaje.
- Miksaj 30-45 sekundi dok smjesa ne postane glatka.
- Pripremljenu smjesu stavljaj u kalupe, u sredinu stavi žlicu Nutelle, a zatim ju prelij ostatkom smjese.
- Peci ih 20 minuta.
- Izvadi iz pećnice i pusti da se hlade pet minuta prije posluživanja. Uživaj!