Recepti 22. ožujka 2021.

Zapečene zobene pahuljice novi su hit na društvenim mrežama!

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasne (i fotogenične) zapečene zobene pahuljice postale su novi gastro hit na Instagramu i TikTok-u...

Što kažeš na zapečene zobene pahuljice s Nutellom ili kikiriki maslacem? Zvuči neodoljivo, zar ne? Baked oats, odnosno zapečene zobene (uz dodatke po želji) najnoviji su trend na društvenim mrežama! Ne čudi popularnost ovog recepta; pripremaju se u roku "keks", a dobra je vijest i da ti treba samo nekoliko osnovnih namirnica, koje vrlo vjerojatno već imaš kod kuće! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by izzy (@itsahealthylifestyle)

Zapečene zobene pahuljice su hranjiv i ukusan obrok za doručak ili međuobrok, a odlične su i kao brzinski desert! U ovaj recept možeš dodati sastojke po svojem ukusu i željama - od proteinskih prahova preko chia sjemenki do maslaca i orašastih plodova. Također, smjesu možeš stavljati i u kalupe za muffine.  U videu možeš pogledati postupak izrade zapečenih zobenih pahuljica, a u nastavku donosimo i recept. 

 

Zapečene zobene pahuljice s Nutellom

Sastojci:

  • 1 šalica zobenih pahuljica ( šalica od 2,5 dl)
  • 1 žlica javorovog sirupa (ili meda)
  • 1 žličica soli
  • 1 banana
  • Nutella
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kakao praha
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Zdjelice za pečenje obloži maslacem i brašnom (možeš koristiti i lim za pečenje manjih dimenzija).
  2. U blender stavi zobene pahuljice, javorov sirup, sol, bananu, prašak za pecivo i jaje.
  3. Miksaj 30-45 sekundi dok smjesa ne postane glatka.
  4. Pripremljenu smjesu stavljaj u kalupe, u sredinu stavi žlicu Nutelle, a zatim ju prelij ostatkom smjese. 
  5. Peci ih 20 minuta. 
  6. Izvadi iz pećnice i pusti da se hlade pet minuta prije posluživanja. Uživaj!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @cookingwithayeh

 

Možda vas zanima... Jesu li ovo najbajkovitije torte Instagrama? Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.