Špajza 15. ožujka 2022.

Jesu li ovo najbajkovitije torte Instagrama?

foto: tortik-annuchka.com
gastro postao gastro.24sata.hr
Pomno osmišljene, vješto dekorirane, vizualno impresivne torte s Instagram profila Tortikannuchka prava su (jestiva) umjetnička čarolija...

Kada je u pitanju hrana, Instagram profili prepuni su prekrasnih fotografija kulinarskih majstorija. Talentirani slastičari privlače pozornost impresivnim slasticama čiji dizajni postaju prava umjetnička djela. No, u moru Instagram profila, jedan nas je posebno oduševio; Tortika Annuchka je slastičarska radionica u Moskvi, a na Instagram profilu kriju se iza istoimenog profila. 

Vlasnik je Rustam Kungurov koji na Instagramu dijeli male tajne izrade veličanstvenih torti. Teško je povjerovati da su torte djelo slastičara, a ne primjerice arhitekta, budući da se Kungurov vješto poigrava sa različitim geometrijskim oblicima i autentičnim dizajnom, nadahnutim umjetničkim djelima i modom. 
 
Rustam je pokrenuo i slastičarsku školu, a djelić atmosfere iz ove škole možeš pogledati na Instagram profilu Annushka school. Ne iznenađuje i pozamašan broj Instagram pratitelja koji svakodnevno uživaju u veličanstvenim dizajnima slastica. Moramo priznati da torte vrlo često izgledaju nestvarno, kao da su izašle iz neke bajke.

Ako nam ne vjeruješ na riječ, u nastavku se uvjeri u ovo što govorimo; izdvojili smo nekoliko najimpresivnijih dizajna koji mogu poslužiti kao inspiracija za neku od tvojih sljedećih torti...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.