Recepti 26. rujna 2016.

Ozbiljan igrač: Zapečeni grah s paprikama i kukuruzom

Grah
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlično jelo za hladne dane s grahom tetovcem, paprikama i kukuruzom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 591

Potrebno vam je

  • 800 g grah, tetovac
  • 500 g luk ,crveni
  • 2 list lovorov list
  • 5 kom crvena paprika
  • 5 kom rajčica, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • sol
  • papar
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 340 g kukuruz (u slavnoj vodi)

Priprema

  1. Namočite grah preko noći i sutradan ga ocijedite. Kuhajte ga u čistoj vodi dok ne bude na pola kuhan. U pećnicu na 260°c stavite cijele paprike u lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih dok se kora ne zacrni sa svih strana. Izvadite ih iz pećnice, pokrijte vlažnom krpom i pustite neka odstoje 10-15 minuta. Još toplima skinite im koru i odvojite ih na tanke trake. Koštice i peteljku odstranite.
  2. Luk narežite i popržite s češnjakom. Ubacite sjeckane rajčice i kukuruz. Pirjajte poklopljeno desetak mnuta, dodajte crvenu papriku, sol, papar i lovorov list te maknite sa štednjaka.
  3. Namastite vatrostalnu posudu i naizmjenično slažite red graha, red paprika, zatim red pirjanog luka i rajčica. Završite grahom. Prelijte s malo ulja i dolijte malo vode (1-2 šalice) u kojoj se prethodno kuhao grah. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°c ne miješajući dok se voda ne ukuha i grah na vrhu ne zapeče. Prelijte umućenim kiselim vrhnjem i ostavite još u vrućoj, isključenoj pećnici 10-15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.