Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeni poriluk sa šunkom

Zapečeni poriluk sa šunkom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo s porilukom i šunkom zapecite u pećnici desetak minuta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 68

Potrebno vam je

  • 60 g poriluk (cijeli)
  • 240 g kuhana šunka
  • 1.20 dl vrhnje kiselo (12% masti)
  • 200 g luk ,crveni
  • 2 mala žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica parmezan

Priprema

  1. Poriluk očistite, operite i izrežite na komade duge 5 cm.
  2. Sitno sjeckani luk pirjajte na ulju dok ne postane staklast, dodajte poriluk i nakon nekoliko minuta podijelite s 5 dl tople vode, tako da poriluk bude pokriven, te kuhajte dvadesetak minuta.
  3. Nakon toga po poriluku pospite na kockice izrezanu šunku, dodajte kiselo vrhnje i pospite sirom ribancem.
  4. Zapecite u vrućoj pećnici desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.