gastro postao
Jednostavno jelo s porilukom i šunkom zapecite u pećnici desetak minuta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 68
Potrebno vam je
- 60 g poriluk (cijeli)
- 240 g kuhana šunka
- 1.20 dl vrhnje kiselo (12% masti)
- 200 g luk ,crveni
- 2 mala žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica parmezan
Priprema
- Poriluk očistite, operite i izrežite na komade duge 5 cm.
- Sitno sjeckani luk pirjajte na ulju dok ne postane staklast, dodajte poriluk i nakon nekoliko minuta podijelite s 5 dl tople vode, tako da poriluk bude pokriven, te kuhajte dvadesetak minuta.
- Nakon toga po poriluku pospite na kockice izrezanu šunku, dodajte kiselo vrhnje i pospite sirom ribancem.
- Zapecite u vrućoj pećnici desetak minuta.