Tko kaže da moraš platiti noćenje s doručkom u hotelu da uživaš u jajima Benedict? Slijedi nas i pripremi ovaj klasični fancy doručak na malo drugačiji način
Jaja Benedict su klasično jelo za brunch koje se sastoji od hrskavog peciva, sočne slanine, kiselkastog umaka hollandaise i kremastih poširanih jaja. No, priprema kod kuće može biti izazovna, posebno kad kuhate za veće društvo. Tu na scenu stupaju Benedikt rolice.
Ovaj recept osigurava da svatko dobije zalogaj klasičnih jaja Benedict, umotan u tijesto za pizzu. Da, da, umjesto tradicionalne podloge, koristi se tijesto za pizzu kupljeno u trgovini, može li jednostavnije?!
Kad pomisliš na jaja Benedict, prva su ti asocijacija poširana jaja? Za ove slasne rolice, pripremi kajganu tako da umutiš jaja i punomasno mlijeko
Dodaj maslac u vruću tavu s jajima i miješaj nekoliko sekundi. Makni jaja s vatre čim se počnu zgrušavati. Jaja će se nastaviti kuhati na zaostaloj toplini, dajući najkremastiju kajganu.
Ne gasi ekran dok kuham
Rolice s jajima Benedict
30 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
1,50
žlica
Kukuruzna krupica
1
žličica
Maslac
3
žlica
Slanina
10
kriška
Jaje
5
kom
Mlijeko
3
žlica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Tijesto za pizzu
1
kom
Senf
2
žlica
Kajenska papričica
1
prstohvat
Žumanjak
2
kom
Sok od limuna
2
žličica
Sol
0,75
žličica
Kajenska papričica
1
prstohvat
Maslac
125
g
Svježi vlasac
Postupak
Zagrij pećnicu na 200°C. Namaži uljem keramičku posudu za pečenje, a dno pospi kukuruznim brašnom.
U srednje velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopi 1 žlicu maslaca te na njemu poprži slaninu, povremeno okrećući, dok rubovi ne počnu smeđiti - oko 30 sekundi sa svake strane.
Prebaci na dasku za rezanje i izreži na komade od 1,25 cm.
U srednjoj zdjeli umuti jaja i punomasno mlijeko. U srednje velikoj tavi s neprijanjajućim dnom na srednjoj vatri otopi preostale 2 žlice neslanog maslaca.
Kuhaj smjesu jaja, lagano miješajući silikonskom špatulom dok se jaja ne počnu zgrušavati, oko 30 sekundi. Makni s vatre i nastavi miješati dok jaja ne budu skoro kuhana, oko 15 sekundi.
Vrati na srednju vatru i kuhaj, miješajući dok jaja ne budu skuhana i zgrušana. Makni s vatre, posoli i popapri.
Na radnoj površini razvaljaj tijesto za pizzu u pravokutnik veličine cca 38x25 cm (a možeš kupiti i svježe gotovo tijesto za pizzu koje je već razvaljano.