gastro postao
Sjajan desert za svaki dan jednostavan je za pripremu, a još jednostavniji za uživanje
Jednostavne, hrskave tortice od zobenih pahuljica i cimeta začinite finom kremom od jogurta i naranče. Kako bi desert dobio osvježavajuću notu, dodajte i nešto svježeg sezonskog voća. Spoj hrskave podloge i kremastog punjenja bit će pun pogodak kada vam se jede nešto slatko, a ne želite potrošiti previše vremena na pripremu.
Potrebno vam je:
- 200 g zobenih pahuljica
- 60 g brašna
- 100 g maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 150 ml grčkog jogurta
- 2 žlice narančinog soka
- Prstohvat narančine korice
- 1 šalica voća
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalup za muffine premažite maslacem.
- U posudi pomiješajte zobene pahuljice, brašno, otopljeni maslac, smeđi šećer, cimet i prstohvat soli.
- Utisnite u kalup za muffine i pecite oko 12 minuta.
- Ohladite pa izvadite iz kalupa.
- U posudi pomiješajte narančin sok i koricu s grčkim jogurtom.
- Ubacite sezonsko voće nasjeckano na komadiće i napunite košarice.
Dobar tek!