Recepti 02. studenoga 2019.

Savršeni sklad okusa: Piletina u parmezanu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pollo alla Parmigiana jednostavno je i vrlo ukusno jelo te jedno od najpoznatijih specijaliteta talijanske kuhinje.

Pileća prsa omiljena su namirnica svih onih koji su u stisci s vremenom. Brzo se pripremaju i pogodna su za pripremu raznih jela. Jedno od takvih brzih i ukusnih jela je piletina u parmezanu. Bijelo meso s parmezanom je savršeni sklad raznih ukusa koji se ne zaboravljaju.

 

Možda vas zanima... Empanade s piletinom i povrćem za prste polizati Recepti


Sastojci:

  • 3/4 šalice pšeničnog brašna
  • 2 jaja
  • 1 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1/4 šalice parmezana
  • sol
  • papar
  • 650 g piletine (bijelo meso)
  • 8 žlica ulja
  • gorušica
  • 1 limun

 

Peceno pile Možda vas zanima... Jeste li probali pečenu piletinu u mlijeku? Recepti

 

Priprema:

  1. Pripremiti brašno u plitkoj posudi ili tanjuru. Jaja razmutiti u drugom tanjuru. U trećem tanjuru pomiješati krušne mrvice, parmezan i gorušicu, malo soli i papra.
  2. Piletinu začiniti sa soli i paprom. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljati u brašno, otresajući višak. Zatim u razmućena jaja s obje strane, također pustiti višak da se ocijedi. Na kraju uvaljati u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
  3. Zagrijati ulje na umjerenoj vatri u većoj tavi i ispeći odreske. 
  4. Gotove odreske odložiti na tanjur obložen papirnatim ručnikom i servirati uz kriške limuna.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.