gastro postao
Pollo alla Parmigiana jednostavno je i vrlo ukusno jelo te jedno od najpoznatijih specijaliteta talijanske kuhinje.
Pileća prsa omiljena su namirnica svih onih koji su u stisci s vremenom. Brzo se pripremaju i pogodna su za pripremu raznih jela. Jedno od takvih brzih i ukusnih jela je piletina u parmezanu. Bijelo meso s parmezanom je savršeni sklad raznih ukusa koji se ne zaboravljaju.
Sastojci:
- 3/4 šalice pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 1 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1/4 šalice parmezana
- sol
- papar
- 650 g piletine (bijelo meso)
- 8 žlica ulja
- gorušica
- 1 limun
Priprema:
- Pripremiti brašno u plitkoj posudi ili tanjuru. Jaja razmutiti u drugom tanjuru. U trećem tanjuru pomiješati krušne mrvice, parmezan i gorušicu, malo soli i papra.
- Piletinu začiniti sa soli i paprom. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljati u brašno, otresajući višak. Zatim u razmućena jaja s obje strane, također pustiti višak da se ocijedi. Na kraju uvaljati u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
- Zagrijati ulje na umjerenoj vatri u većoj tavi i ispeći odreske.
- Gotove odreske odložiti na tanjur obložen papirnatim ručnikom i servirati uz kriške limuna.
Dobar tek!