gastro postao
Pripremite ukusne čupavce koristeći isključivo prirodne sastojke
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 31
Biskvit
- 2 šalice pšeničnog brašna
- 100 g badema
- 2 žlice praška za pecivo
- 0.50 žličice soli
- 0.50 šalice suncokretova ulja
- 0.66 šalice sirupa od agave
- 2.50 šalice sojinog mlijeka
- 1 šalica vode
Preljev
- 6 žlica kakaa u prahu
- 2 žlice aru praha
- 0.50 šalice agavinog sirupa
- 2 šalice sojinog mlijeka
- 1 šalice vode
- sok od jedne naranče
- narančina kora
- kokosovo brašno
Priprema
- Pomiješati sve suhe sastojke za biskvit.
- Posebno pomiješati tekuće sastojke koje se potom umiješaju u suhe sastojke te se radi tekuća smjesa koju potom stavite u nauljeni lim.
- Peći u velikom plitkom limu za pečenje 20 minuta na 180 C (dobiju se manji i tanji komadići) ili u manjem, a višem limu (veći komadi biskvita). U drugom slučaju potrebno je produljiti vrijeme pečenja dok biskvit na rubovima ne porumeni.
- Pomiješati prva 3 sastojaka za preljev.
- Dodavati postepeno tekućinu i kuhati kratko dok se ne zgusne.
- Dodati na kraju narančinu koru i sok.
- Biskvit narezati na kocke/pravokutnike te svaki pojedini komad umočiti u preljev i potom uvaljati u kokosovo brašno.