Recepti 13. siječnja 2017.

Zdravi čupavci bez šećera, boja i konzervansa

Zdravi čupavci
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ukusne čupavce koristeći isključivo prirodne sastojke

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 31

Biskvit

  • 2 šalice pšeničnog brašna
  • 100 g badema
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 0.50 žličice soli
  • 0.50 šalice suncokretova ulja
  • 0.66 šalice sirupa od agave
  • 2.50 šalice sojinog mlijeka
  • 1 šalica vode

Preljev

  • 6 žlica kakaa u prahu
  • 2 žlice aru praha
  • 0.50 šalice agavinog sirupa
  • 2 šalice sojinog mlijeka
  • 1 šalice vode
  • sok od jedne naranče 
  • narančina kora
  • kokosovo brašno

Priprema

  1. Pomiješati sve suhe sastojke za biskvit.
  2. Posebno pomiješati tekuće sastojke koje se potom umiješaju u suhe sastojke te se radi tekuća smjesa koju potom stavite u nauljeni lim.
  3. Peći u velikom plitkom limu za pečenje 20 minuta na 180 C (dobiju se manji i tanji komadići) ili u manjem, a višem limu (veći komadi biskvita). U drugom slučaju potrebno je produljiti vrijeme pečenja dok biskvit na rubovima ne porumeni.
  4. Pomiješati prva 3 sastojaka za preljev.
  5. Dodavati postepeno tekućinu i kuhati kratko dok se ne zgusne.
  6. Dodati na kraju narančinu koru i sok.
  7. Biskvit narezati na kocke/pravokutnike te svaki pojedini komad umočiti u preljev i potom uvaljati u kokosovo brašno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.