Recepti 13. listopada 2014.

Zelena juhica i prhka pita od šparoga

Zelena juhica i prhka pita od šparoga
gastro postao gastro.24sata.hr
Zelena juha u kombinaciji s pitom od lisnatog tijesta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 511

Potrebno vam je

  • 250 g šparoge, vrtne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • svježi timijan
  • češnjak
  • 150 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • 7 kom jaje kokošje
  • 500 g lisnato tijesto
  • 0.50 l povrtni temeljac
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko popržite sitno sjeckani luk, poriluk, timijan i češnjak.
  2. Šparoge – možete koristiti sve dijelove – kratko kuhajte, ocijedite i sotirajte. Sve vrlo kratko kako šparoge ne bi izgubile boju. Od predugog kuhanja postanu sivkaste.
  3. Dodajte temeljac i vrhnje. U blenderu usitnite dok ne postignete finu kremastu strukturu.
  4. Nadjev za pitu pripremite tako da gornje dijelove šparoga kratko prokuhate, ohladite te dodate vrhnje i usitnite u blenderu uz dodavanje sedam jaja koje ste nježno izmutili. Dodajte sol i papar po ukusu.
  5. U kalupu iskrojite lisnato tijesto prema njegovu obliku. Probušite vilicom na nekoliko mjesta da se ne digne i da se razvomjerno ispeče te popunite do vrha kalupa nadjevom koji ste prije toga pripremili.
  6. Pecite na 175 stupnjeva 25 minuta. Kada je pita pečena, servirajte uz juhu od šparoga.

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.