gastro postao
Ovu ukusnu roladu možete jesti i žlicom koliko je mekana i kremasta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 344
Tijesto
- 6 kom jaje kokošje
- 6 žlica pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica voda
- 4 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- 10 g prašak za pecivo
- 500 g špinat
Nadjev
- 200 g dimljeni losos
- 350 g krem sir
- 4 grančica kopar
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Izmiksajte bjelanjke i žumanjke odvojeno. Dodajte brašno, sol, vodu, mlijeko i špinat. Nakon toga dodajte snijeg od bjelanjaka te prašak za pecivo.
- Sve dobro izmiksajte električnim mikserom. Smjesu ulijte u lim za pečenje koji ste obložili aluminijskom folijom i namastili s malo ulja. Pecite na 200°C oko 15 minuta. Kad je gotov, uz pomoć aluminijske folije zarolajte biskvit i ostavite da se potpuno ohladi.
- Nasjeckajte kopar i umiješajte u kremasti sir. Premažite ispečeni biskvit smjesom od sira pa preko poredajte losos. Zarolajte i ostavite u hladnjaku oko pola sata pa poslužite.
Izvor Skuhatćute