Recepti 03. listopada 2014.

Zelena rolada od špinata punjena kremastim sirom

Zelena rolada od špinata punjena kremastim sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu ukusnu roladu možete jesti i žlicom koliko je mekana i kremasta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 344

Tijesto

  • 6 kom jaje kokošje
  • 6 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica voda
  • 4 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • 10 g prašak za pecivo
  • 500 g špinat

Nadjev

  • 200 g dimljeni losos
  • 350 g krem sir
  • 4 grančica kopar
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Izmiksajte bjelanjke i žumanjke odvojeno. Dodajte brašno, sol, vodu, mlijeko i špinat. Nakon toga dodajte snijeg od bjelanjaka te prašak za pecivo.
  2. Sve dobro izmiksajte električnim mikserom. Smjesu ulijte u lim za pečenje koji ste obložili aluminijskom folijom i namastili s malo ulja. Pecite na 200°C oko 15 minuta. Kad je gotov, uz pomoć aluminijske folije zarolajte biskvit i ostavite da se potpuno ohladi.
  3. Nasjeckajte kopar i umiješajte u kremasti sir. Premažite ispečeni biskvit smjesom od sira pa preko poredajte losos. Zarolajte i ostavite u hladnjaku oko pola sata pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.