Recepti 03. listopada 2014.

Žličnjaci u kremi od vina i žumanjaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Zabaione je jednostavan talijanski desert napravljen od žumanjaka, šećera i vina.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 194

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 2 žlica vino bijelo
  • 200 g šećer, u prahu
  • 1 kom vanilin šećer
  • limunova korica
  • sol
  • 5 dl mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Istucite žumanjke sa 100 g šećera u prahu i vanilin šećerom, dodajte vino pa kuhajte na pari dok se ne zgusne.
  2. Istucite snijeg od bjelanjaka s malo soli i nekoliko kapi limuna pa postupno umiješajte preostali šećer u prahu.
  3. U vrućemu mlijeku skuhajte žličnjake od snijega i prelijte kremom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.