gastro postao
Slatke štangice od džema od marelice
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 367
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, neslani
- 80 g šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom limun
- prašak za pecivo
Premaz
- džem od marelica
- 150 g orah, suhi
- 150 g šećer, kristal
- 150 g grožđice
- mlijeko kravlje, punomasno
Gornja kora
- 3 kom jaje kokošje
- 60 g šećer, kristal
- 60 g pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Za pripremu tijesta, prvo pjenasto umutite maslac.
- I dalje miješajući dodajite jaje, šećer, naribanu koru limuna i malo limunovog soka, brašno i malo praška za pecivo.
- Umijesite tijesto, razvaljajte ga u namašćen lim i staviti da se peče.
- Za premaz, pečeno tijesto prvo premažite džemom od marelice, a zatim premazom kojeg ste dobili tako da u malo mlijeka umiješate orahe, šećer i grožđice te tu smjesu nanesite preko džema od marelice.
- Ponovno stavite u pećnicu da se premaz zapeče.
- Za gornju koru, sa 60 g šećera dobro umutite 3 žumanjka, dodajte brašno i čvrst snijeg od 3 bjelanjka.
- Sve dobro izmiješajte i prelijte preko premaza.
- Ponovno stavite u pećnicu da se gornja kora osuši. Gotov kolač režite u štangice.