Recepti 13. listopada 2014.

Žute štangice

Žute štangice
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatke štangice od džema od marelice

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 367

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 80 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom limun
  • prašak za pecivo

Premaz

  • džem od marelica
  • 150 g orah, suhi
  • 150 g šećer, kristal
  • 150 g grožđice
  • mlijeko kravlje, punomasno

Gornja kora

  • 3 kom jaje kokošje
  • 60 g šećer, kristal
  • 60 g pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Za pripremu tijesta, prvo pjenasto umutite maslac.
  2. I dalje miješajući dodajite jaje, šećer, naribanu koru limuna i malo limunovog soka, brašno i malo praška za pecivo.
  3. Umijesite tijesto, razvaljajte ga u namašćen lim i staviti da se peče.
  4. Za premaz, pečeno tijesto prvo premažite džemom od marelice, a zatim premazom kojeg ste dobili tako da u malo mlijeka umiješate orahe, šećer i grožđice te tu smjesu nanesite preko džema od marelice.
  5. Ponovno stavite u pećnicu da se premaz zapeče.
  6. Za gornju koru, sa 60 g šećera dobro umutite 3 žumanjka, dodajte brašno i čvrst snijeg od 3 bjelanjka.
  7. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko premaza.
  8. Ponovno stavite u pećnicu da se gornja kora osuši. Gotov kolač režite u štangice.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.