Recepti Uskršnje delicije 16. ožujka 2018.

Zvijezda uskrsnog stola: Šunka u omotaču od kruha

Šunka-u-kruhu
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Šunka je centralni dio uskrsnog stola, a posebno će doći do izražaja umotana u ukusni krušni omotač.

Hrskavi domaći kruh natopljen sokovima šunke, naribani hren, rotkvica, tvrdo kuhana jaja... Zvuči toliko dobro da jedva čekamo uskrsni vikend!

 

Sastojci:

  • 2 kg kuhane šunke
  • 1 kg glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca Dr. Oetker
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice suncokretovog ulja
  • 3 dl vode

 

Možda vas zanima... Po starinski: Uskrsni slavonski perec Kolumne

 

 

Priprema

  1. Razmrvite kocku svježeg kvasca. Umiješajte mu nekoliko žlica brašna, nekoliko žlica mlake vode, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da se diže oko 15 minuta.
  2. Uspite više pola kilograma glatkog brašna. U udubinu koju ste napravili na sredini izlijte kvasac, dodajte dvije-tri žličice soli, izlijte jednu, dvije žlice ulja, malo mlake vode i izmiješajte.
  3. Postupno dodajte ostalu količinu brašna i onoliko vode koliko je potrebno. Kuhačom umijesite tijesto. Pokrijte i ostavite da se udvostruči.
  4. Pripremite lim za pečenje i obložite ga aluminijskom folijom. Premažite foliju uljem.
  5. Nakon što se udvostručilo, tijesto premijesite i prebacite na premazanu foliju.
  6. Razvaljajte po cijeloj dužini i širini lima ta na njega položite nauljenu šunku.
  7. Pokrijte folijom i pecite na 200C onoliko sati koliko teži. Onu od jednog kilograma jedan sat, od dva kilograma dva sata itd.
  8. Zadnjih 20-30 minuta maknite foliju.

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.