gastro postao
Pripremite domaće tijesto od 80 dag brašna (tip 400), šalice i pol hladne vode, žlice maslinova ulja i pola žlice soli. Zamijesite, premažite uljem te podijelite u dvije loptice. Ostavite dva sata da se hladi. Pola sata prije pripreme izvadite
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 202
Potrebno vam je
- 900 g krumpir, zreli
- 100 g luk ,crveni
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 2 mala žlica sol
- 12 list tanke kore za štrudle
- 50 ml ulje, biljno
- 300 ml voda
Priprema
- Krumpir narežite na kockice, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani luk, papar i sol pa sve dobro promiješajte. Kore podijelite u manje kvadratiće. Nadjenite ih.
- Po nadjevu poškropite malo ulja i zarolajte koru u valjak te još jedanput u zvrk, odnosno pužić. Isto učinite s preostalim korama i nadjevom. Zvrkove stavite na nauljeni lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
- Ulijte vodu u lonac pa je ugrijte do vrenja. Posolite je i time prelijte ispečenu pitu.
Izvor Skuhatćute