Recepti 03. listopada 2014.

Zvrkovi od krumpira

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite domaće tijesto od 80 dag brašna (tip 400), šalice i pol hladne vode, žlice maslinova ulja i pola žlice soli. Zamijesite, premažite uljem te podijelite u dvije loptice. Ostavite dva sata da se hladi. Pola sata prije pripreme izvadite

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 202

Potrebno vam je

  • 900 g krumpir, zreli
  • 100 g luk ,crveni
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 2 mala žlica sol
  • 12 list tanke kore za štrudle
  • 50 ml ulje, biljno
  • 300 ml voda

Priprema

  1. Krumpir narežite na kockice, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani luk, papar i sol pa sve dobro promiješajte. Kore podijelite u manje kvadratiće. Nadjenite ih.
  2. Po nadjevu poškropite malo ulja i zarolajte koru u valjak te još jedanput u zvrk, odnosno pužić. Isto učinite s preostalim korama i nadjevom. Zvrkove stavite na nauljeni lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
  3. Ulijte vodu u lonac pa je ugrijte do vrenja. Posolite je i time prelijte ispečenu pitu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.