08. travnja 2016.

Savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

pile
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam praktične savjete i trikove uz koje ćete postati još bolji majstor u kuhinji.
  • Mljeveni začini miješaju se s maslacem

Kad dodajete mljevene začine u smjesu za kruh ili kolače, pomiješajte ih s maslacem i šećerom umjesto da ih dodate drugim suhim sastojcima. Masnoća iz maslaca pomaže raspršiti okuse začina na puno intenzivniji način

zacini u zlicama.jpg | Author:
  • Uz koricu sira - juhe su još ukusnije

Nikada ne bacajte koricu sira - dodajte je bilo kojoj vrsti juhe za još više okusa. Prije posluživanja samo je žlicom izvadite iz juhe. 

  • Uz sol kožica će biti savršeno hrskava

Planirate li peći cijelo pile, posolite ga i držite u hladnjaku nepokriveno jedan dan. Tako će se kožica isušiti, pa će biti savršeno hrskava kad se pile ispeče. Izvadite pile sat vremena prije pečenja iz hladnjaka.

  • Od marmelade se pravi vinaigrette

Nemojte bacati staklenku s ostacima marmelade po dnu i rubovima, nego napravite voćini vinaigrette. Dodajte jednake količine octa i ulja u staklenku, dobro je protresite pa začinite solju i paprom po vašem ukusu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.