- Mljeveni začini miješaju se s maslacem
Kad dodajete mljevene začine u smjesu za kruh ili kolače, pomiješajte ih s maslacem i šećerom umjesto da ih dodate drugim suhim sastojcima. Masnoća iz maslaca pomaže raspršiti okuse začina na puno intenzivniji način.
- Uz koricu sira - juhe su još ukusnije
Nikada ne bacajte koricu sira - dodajte je bilo kojoj vrsti juhe za još više okusa. Prije posluživanja samo je žlicom izvadite iz juhe.
- Uz sol kožica će biti savršeno hrskava
Planirate li peći cijelo pile, posolite ga i držite u hladnjaku nepokriveno jedan dan. Tako će se kožica isušiti, pa će biti savršeno hrskava kad se pile ispeče. Izvadite pile sat vremena prije pečenja iz hladnjaka.
- Od marmelade se pravi vinaigrette
Nemojte bacati staklenku s ostacima marmelade po dnu i rubovima, nego napravite voćini vinaigrette. Dodajte jednake količine octa i ulja u staklenku, dobro je protresite pa začinite solju i paprom po vašem ukusu.