10. svibnja 2016.

Savjeti i trikovi dana za bolje snalaženje u kuhinji

šlag
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam praktične savjete i trikove uz koje ćete postati još bolji majstor u kuhinji.

Zamrznite bilje u maslinovom ulju

  • Ostalo vam je začinskog bilja, a ne planirate ga uskoro upotrijebiti? Zamrznite ga u maslinovom ulju u kalupu za kockice leda. Kad vam zatreba samo ga dodajte u jelo.

Smočite prst i ljuska lako ide van

  • Kako ne biste proveli dugo vremena u kuhinji pokušavajući izvaditi komadić ljuske od jajeta, samo smočite prst vodom i lako ćete ga izvaditi.
pile | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Mlijeko spašava pretučeno slatko vrhnje

  • I za pretučeno slatko vrhnje postoji riješenje. Spasiti ga možete dodatkom hladnog neprokuhanog mlijeka i još jedanput istući.

Uz koricu sira - juhe su još ukusnije

  • Nikada ne bacajte koricu sira - dodajte je bilo kojoj vrsti juhe za još više okusa. Prije posluživanja samo je žlicom izvadite iz juhe.

Uz sol kožica će biti savršeno hrskava

  • Planirate li peći cijelo pile, posolite ga i držite u hladnjaku nepokriveno jedan dan. Tako će se kožica isušiti, pa će biti savršeno hrskava kad se pile ispeče. Izvadite pile sat vremena prije pečenja iz hladnjaka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.