gastro postao
Donosimo vam praktične savjete i trikove uz koje ćete postati još bolji majstor u kuhinji.
Zamrznite bilje u maslinovom ulju
- Ostalo vam je začinskog bilja, a ne planirate ga uskoro upotrijebiti? Zamrznite ga u maslinovom ulju u kalupu za kockice leda. Kad vam zatreba samo ga dodajte u jelo.
Smočite prst i ljuska lako ide van
- Kako ne biste proveli dugo vremena u kuhinji pokušavajući izvaditi komadić ljuske od jajeta, samo smočite prst vodom i lako ćete ga izvaditi.
Mlijeko spašava pretučeno slatko vrhnje
- I za pretučeno slatko vrhnje postoji riješenje. Spasiti ga možete dodatkom hladnog neprokuhanog mlijeka i još jedanput istući.
Uz koricu sira - juhe su još ukusnije
- Nikada ne bacajte koricu sira - dodajte je bilo kojoj vrsti juhe za još više okusa. Prije posluživanja samo je žlicom izvadite iz juhe.
Uz sol kožica će biti savršeno hrskava
- Planirate li peći cijelo pile, posolite ga i držite u hladnjaku nepokriveno jedan dan. Tako će se kožica isušiti, pa će biti savršeno hrskava kad se pile ispeče. Izvadite pile sat vremena prije pečenja iz hladnjaka.