06. lipnja 2016.

Sveto trojstvo za pravi talijanski rižoto

kolaz
1/8
Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
U Centru za kulturu prehrane održala se još jedna radionica koja nas je ovaj put odvela u susjednu Italiju.

Put Italije i njenih gastronomskih delicija vodi odveo nas je Gianfranco Crepaldi, vlasnik trgovine talijanskim delicijama i Talijan glavom i bradom! Upravo nam je on otkrio tajne kako pripremiti savršeno kremasti rižoto. U pripremi rižota treba se držati "svetog Trojstva", a to je "dobra riža, tostiranje iste i topli temeljac", otkrio nam je Gianfranco. Ako se držite toga, ne može nikako ispasti loše. 

Sve počinje s odabirom riže. "Ako koristite Carnoli rižu, ona se kuha između 16 i 18 minuta", objasnio na je Gianfranco koji je i sam odrastao s rižom. Nakon odabira, rižu treba kratko tostirati, prepržiti i to na jačem plamenu. Nakon toga treba zlijevati toplom juhom, temeljcem. Koji decilitar vina neće bit na odmet. Rižoto se kuha na umjernoj vatri uz stalno miješanje. Ovo su temelji savršenog rižota, a na vama je da odabrete s koim će te se kombinacijama igrati. Samo pustite mašti na volju. 

Rižot-na-milanski | Author: Thinkstock Thinkstock

Donosimo vam recepte za 4 talijanska specijaliteta koja će vas oboriti s nogu:

Rižoto od bundeve i gorgonzole

Rižoto s crvenim radičem i istarskom pancetom

Patlidžani ala Parmiggiana

Panna Cotta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.