23. svibnja 2016.

Do savršenog prhkog tijesta uz kap votke

Pita
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim brašna, maslaca i vode, prhko tijesto voli se i s votkom.

Da biste dobili savršeno prhko tijesto za slane ili slatke pite u njega dodajte nekoliko kapi votke. Votka će tijesto učiniti vlažnijim i mekšim, a alkohol iz votke spriječit će ljepljivost tijesta.

Ne brinite, votka se neće osjetiti i nitko se neće napiti od vašeg tijesta.

Ovakvo savršeno prhko tijesto možete nadijenuti slatkim voćem poput jagoda ili trešanja ili pak od njega napraviti slanu pitu s povrćem ili mesom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.