gastro postao
Na isti se način može pripremiti i pita od puretine, a nakon što je gotova, zalijte je mlijekom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 465
Tijesto
- 360 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica sol
- 60 g maslac, slani
- 10 žlica voda
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- 10 g maslac, slani
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom krumpir, zreli
- 1 kom mrkva, crvena
- 10 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica voda
- 1 žlica ulje, biljno
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Prosijte brašno pa ga pomiješajte sa solju, maslacem, vodom i istučenim jajetom. Zarolajte u kuglu i ostavite sa strane. Napravite nadjev. Ugrijte maslac u tavi pa dodajte luk i meso.
- Pržite dok ne dobije boju te dodajte nasjeckan krumpir, mrkvu i šampinjone. Začinite muškatnim oraščićem te solju i paprom. Ugrijte još žlicu ulja u tavi pa dodajte brašno i vodu.
- Kuhajte dok ne dobijete gust umak pa ga dodajte smjesi s piletinom. Ostavite sa strane da se ohladi. Razvaljajte tijesto pa ga stavite u lim za pečenje i nadjenite. Zarolajte i prelijte istučenim jajem. Pecite na 200°C od 25 do 30 minuta.
Izvor Skuhatćute