Recepti 20. svibnja 2016.

Danas ručamo: Pileća pita

Pileća pita
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Na isti se način može pripremiti i pita od puretine, a nakon što je gotova, zalijte je mlijekom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 465

Tijesto

  • 360 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica sol
  • 60 g maslac, slani
  • 10 žlica voda
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 10 g maslac, slani
  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 10 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica voda
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Prosijte brašno pa ga pomiješajte sa solju, maslacem, vodom i istučenim jajetom. Zarolajte u kuglu i ostavite sa strane. Napravite nadjev. Ugrijte maslac u tavi pa dodajte luk i meso.
  2. Pržite dok ne dobije boju te dodajte nasjeckan krumpir, mrkvu i šampinjone. Začinite muškatnim oraščićem te solju i paprom. Ugrijte još žlicu ulja u tavi pa dodajte brašno i vodu.
  3. Kuhajte dok ne dobijete gust umak pa ga dodajte smjesi s piletinom. Ostavite sa strane da se ohladi. Razvaljajte tijesto pa ga stavite u lim za pečenje i nadjenite. Zarolajte i prelijte istučenim jajem. Pecite na 200°C od 25 do 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.