05. listopada 2015.

Slasna pečena patka i pačji confit

pace.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Sandra Veselinović kod Majstora Kuhara napravila je idealna božićna jela.

U kulinarskom studiju Majstor Kuhar, popularnog chefa Branka Ognjenovića uvijek je užurbano uoči blagdana. Dok polaznici radionica i gostujući chefovi obrađuju namirnice za idealan blagdanski stol, primamljivi mirisi deserata, raznih božićnih menua i ribljih jela za badnjak prožimaju studio. U božićnoj atmosferi kod Majstora Kuhara ovog je puta glavnu riječ, kao gostujuća predavačica, imala Sandra Veselinović, koja je uz asistenciju chefa Branka, pripremila patku na dva načina.

Pečena patka jedno je od omiljenih blagdanskih jela i često zauzima centralno mjesto stola, pa je chefica Sandra odlučila pokazati nešto drugačiji način obrade na božićnoj radionici. Sandra Veselinović kuhanju se približila nakon godina putovanja po svijetu i posjećivanja raznih tržnica, restorana i upoznavanja tradicionalnih kuhinja. Školovala se u prestižnoj londonskoj Le Cordon Bleu kulinarskoj školi u kojoj se njeguje klasična francuska kuhinja, pa otud i inspiracija za pečenu patku s klinčićima i medom, te pačji confit koje je predstavila kod Majstora Kuhara.

Recepti Sandre Veselinović:

Pečena patka s klinčićima i medom
Pačji confit s lećom i umakom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.