Špajza 23. ožujka 2023.

10 food blogera s Instagrama od čijih objava nam cure sline

Novi zanimljivi profili posvećeni hrani na Instagramu
Novi zanimljivi profili posvećeni hrani na Instagramu foto: Instagram screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo izbor 10 novijih profila na Instagramu posvećenih hrani. Svatko je poseban po nečemu - neki pripremaju veganska jela, neki su posvećeni ukrašavanju hrane, neki objavljuju samo hranu koju jedu u avionima...

Ne postoji sadržaj na Instagramu koji nam je zanimljiviji od hrane i pića, razni profili na toj društvenoj mreži svakodnevno nam daju inspiraciju za nova jela, ideje gdje i što jesti, kakav koktel složiti za sljedeći tulum… Ima i onih kojima se možemo samo diviti poput slastičara Amauryja Guichona i njegovih spektakularnih deserata, njegova kolege Cedrica Groleta i njegovih raznobojnih slatkih zalogaja, ili pak legendarnog blogera Sweet Paula i njegovih maštovitih ideja za dekoraciju hrane i stola.

Donosimo 10 nama trenutačno najzanimljivijih Instagram profila koji će ti probuditi apetit, ali i želju za stvaranjem novih jela… Zaprati ih, isplatit će ti se.

 

@mykalekitchen

Autorica koja se skriva iza ovog profila, Armita, koja je prije tri godine osnovala My kale Kitchen kao agenciju koja kreira audiovizualni sadržaj vezan uz hranu. Sve njezine fotografija su prepuna živih boja, a kad te neko jelo oduševi recept možeš pronaći na njezinoj web stranici. Pogledaj samo ove modre špagete od cvijeta graška…

@fooddeco

Jela koja osvajaju na prvi pogled zaštitni su znak ovog profila, a njihov sadržaj je, kako opisuju sami autori, ljubavna priča između hrane i dekoracije. Osim ideja za maštovito i  zabavno ukrašavanje jela na ovom profilu možeš naći i odlične ideje za ukrašavanje doma, postavljanje stola i izradu darova. Od njihovih fotografija jela odmah ćeš ogladnjeti, iako ti je ručak završio prije pet minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betul Tunc (@turkuazkitchen)

@turkuazkitchen

Turkinja koja živi u SAD-u ima gotovo 7,5 milijuna pratitelja koji jedva čekaju svaki njezin novi recept. Kod nje možeš pronaći inspiraciju za razna jela – od doručka, sendviča, večera ili deserata. Kod nje nema kupovnih komponenti, a svaki recept ima i zdraviju opciju.

@pananceas_pantry

Ovaj profil posvećen je hrani od namirnica isključivo biljnog podrijetla. Autorica je nutricionistica koja zagovara balansirane, kompletne obroke pa i dijeli takve recepte. Većinu njezinih kreacija lako je rekreirati i sve izgleda predivno i jako slasno. Posebno deserti – od finih veganskih sladoleda sa samo 5 sastojaka, do svega s čokoladom, a nema toga malo…

@orchidsandsweettea_

Na ovom profilu možeš pronaći odlične ideje za jela, ali i općenito lifestyle. Recepti su ukusni, ali i zdravi, a autorica je već izdala i knjigu.

@carolinagelen

Ova Rumunjka koja od 2021- živi u SAD-u jedna je od trenutačno najviralnijih gastro influencera. Svojim receptom za maslac s votkom zabilježila je rekordnu gledanost na TikToku. Prije nego što se odlučila karijeru graditi na društvenim mrežama, Carolina je radila u najprestižnijim restoranima, a njezina najdraža inspiracija za kreiranje novih jela je kuhinja njezine mame.

@minimalistbaker

Ideja ovog profila je vrlo jasna: s pratiteljima podijeliti jednostavne recepte od kojih će se svi osjećati dobro i koje je jednostavno pripremiti. Svi recepti gotovi su za 30 ili manje minute i imaju maksimalno 10 sastojaka. Nekad su dominirali plant based recepti, no sada ima recepata za razne tipove prehrane i ukuse. I ne daj da te naziv profila zavara – na ovom profilu nećeš pronaći samo recepte za deserte i peciva, već i slana jela.

@erictriesit

Ovaj food bloger i fotograf koji je rođen u Kanadi, a živi u Berlinu, počeo je spontano bilježiti svoje kulinarske avanture, no to se ubrzo pretvorilo u profesionalnu karijeru. Na Instagramu objavljuje uglavnom deserte inspirirane azijskom kuhinjom, dok na svom TikToku objavljuje i druge stvari – primjerice videa mjesta gdje voli jesti u Berlinu i drugim gradovima.

@inflightfeed

Evo jednog vrlo specifičnog i zanimljivog profila s precizno definiranom sadržajnom nišom. Autor profila je Nik, svjetski putnik, koji objavljuje isključivo hranu koja se poslužuje u avionu. Autor to čini još od 2012. godine i koliko smo vidjeli – prilično puno putuje, a niti ne jede loše…

@analorenzana

Autorica profila je meksička fotografkinja koja posebno voli fotografirati hranu. Njezine fotografije vizualno su vrlo upečatljive i instantno otvaraju apetit.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.