U knjizi 'An Everlasting Meal: Cooking with Economy and Grace' autorica Tamar Adler putem pristupačnih lekcija o prehrani i hranjenju objašnjava i upoznaje čitatelja s tajnama velikih svjetskih chefova. Pa tako ističe da često ono što bacamo poput kosti, kože i drugih ostataka za koje mislimo da nam ne mogu koristitii naše jelo mogu pretvoriti u puno ukusniji i isplativiji obrok.
Knjiga An Everlasting Meal uči nas štedljivosti u kuhinji te nas putem zaboravljenih vještina poput kuhanja, prijedloga što učiniti kada se kuhanje čini kao posao i strategija za pripremu, skladištenje i kreativno pretvaranje sastojaka u ukusna jela podsjeća na praktične užitke kuhanja i prehrane.
Autorica Tamar Adler čitatelja također podsjeća da se gotovo svaka pogreška u kuhinji može ispraviti, a da se skromnim sastojcima mogu stvoriti kvalitetna jela ako u njihovu pripremu unesemo dovoljno života, ljubavi te vjera da kuhati možemo gdje god se nalazimo, s kojim god sastojcima imamo pri ruci.
Autor: Tamar Adler
Izdavač: Scribner; Reprint edition, 2012.