Špajza 30. srpnja 2013.

An everlasting Meal

an everlasting meal
An everlasting meal
gastro postao gastro.24sata.hr
Knjiga koja nas podsjeća da kuhanje ne mora biti samo mukotrpan posao, već užitak i kreativno stvaranje te da se gotovo svaka greška u kuhinji može ispraviti

U knjizi 'An Everlasting Meal: Cooking with Economy and Grace' autorica Tamar Adler putem pristupačnih lekcija o prehrani i hranjenju objašnjava i upoznaje čitatelja s tajnama velikih svjetskih chefova. Pa tako ističe da često ono što bacamo poput kosti, kože i drugih ostataka za koje mislimo da nam ne mogu koristitii naše jelo mogu pretvoriti u puno ukusniji isplativiji obrok.

Knjiga An Everlasting Meal uči nas štedljivosti u kuhinji te nas putem zaboravljenih vještina poput kuhanja, prijedloga što učiniti kada se kuhanje čini kao posao i strategija za pripremu, skladištenje i kreativno pretvaranje sastojaka u ukusna jela podsjeća na praktične užitke kuhanja i prehrane.

Autorica Tamar Adler čitatelja također podsjeća da se gotovo svaka pogreška u kuhinji može ispraviti, a da se skromnim sastojcima mogu stvoriti kvalitetna jela ako u njihovu pripremu unesemo dovoljno života, ljubavi te vjera da kuhati možemo gdje god se nalazimo, s kojim god sastojcima imamo pri ruci.

Autor: Tamar Adler
Izdavač: Scribner; Reprint edition, 2012.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.