Špajza 18. rujna 2023.

Apsolutni pobjednik - Institut za burgere Mate Jankovća

Mate Janković
Mate Janković foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
U nedjleju 17. rujna završilo je najveće do sada izdanje Burger Festivala Zagreb, a zadnjeg dana tradicionalno su proglašene najbolje kućicei najboji burgeri - pobjednike je birala publika

Posljednjega dana ovogodišnjeg Burger Festivala Zagreb, u nedjelju 17. rujna proglašeni su najbolji među najboljima. Od ukupno 20 kućica zagrebačkog Burger Festivala njih je čak 16 vrijedno spremalo burgere kojima su svi redom željeli osvojiti nepca i simpatije posjetitelja.

Tijekom 10 dana Festivala moglo se tako kušati i ekstravagantnih kombinacija poput burgera sa džemom ili wagyu i txogitxu govedinom, burgera od janjetine s mentom, preko burgera od tune i lososa, onih s kozicama, ali i burgera isključivo biljnoga porijekla. Izuzetno je bogat i maštovit bio i izbor klasika, kao i varijacija na temu burgera poput pannicarna i faširanaca.

Posjetitelji su od otvaranja Festivala pa sve do zadnjega dana, putem QR kodova istaknutih na kućicama mogli glasati za omiljenu kućicu i burger koji im se najviše svidio.

Rezultate glasanja s velikim su nestrpljenjem iščekivali svi sudionici Festivala među kojima i poznata kulinarska imena: Ivan Pažanin, Marko Palfi, Mate Janković, Melkior Bašić i Deni Srdoč. Jednako su uzbuđeni bili i snažni burger brendovi poput Submarinea, 4Burgersa i Burger Bara, ali i gastronomski čarobnjaci iz Picnic Mingle & Funa, Boogie Laba, Mrs. Fogga, Burger Jama, Cheesy Burgera, Beg’s Plant Baseda, te Bistroa Funk iz Zrenjanina. Najuspješnije po glasovima posjetitelja na velikom finalu Festivala otkrila je Ida Preter, tijekom fenomenalnoh završnog koncerta koji je s bendom Lollobrigida održala u ispunjenom Parku dr. Franje Tuđmana.

 | Author: Sandro Sklepić Trece mjesto osvojio je Burger Bar foto: Sandro Sklepić

 | Author: Sandro Sklepić Drugo mjesto za Picnic Mingle & Fun foto: Sandro Sklepić

 | Author: Sandro Sklepić Blackie Burger - 2. mjesto na ljestvici najboljih burgera foto: Sandro Sklepić

 

Marko Palfi Možda vas zanima... Marko Palfi oduševio, ni ostali nisu podbacili! Recenzije

 

Treći po broju glasova publike na Burger Festivalu Zagreb 2023. godine je Burger Bar, iskusna zagrebačka ekipa s Velesajma i Zavrtnice, koja je ovime ostvarila maestralni comeback na Festival. Drugo mjesto po glasovima publike osvojili su Picnic Mingle & Fun. Zadarski genijalci su i ovaj put oduševili nepca posjetitelja, a njihov Blackie Burger osvojio je i drugo mjesto po broju bodova.

Prvo mjesto, s najviše glasova i najvećim brojem bodova otišlo je u ruke Instituta za burgere by Mate Janković. Štoviše, najveći broj bodova osvojio je Institutov Bacon Jalapeno Burger koji je stoga i najbolji burger ovogodišnjeg Festivala, a ista kućica drži i treće mjesto sa Spicy Korean Burgerom.

 | Author: Sandro Sklepić Najbolji burger Burger Festivala Zagreb 2023. - Bacon Jalapeno (Insttut za burgere by Mate Janković) foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Institut za burgere by Mate Janković - najbolja kućica BuUrger Festivala Zagreb foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Treći burger po glasovima publike - Spicy Korean - Institut za burgere by Mate Janković foto: Sandro Sklepić

 

Možda vas zanima... Novi burger poznatog lanca oduševio najneočekivanijom kombinacijom okusa Recenzije

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.