gastro postao
Lagan i brz, ali zasitan ručak na idealan će način začiniti vruće ljetne dane.
Dodaci poput limuna, peršina, pancete i vina na divan će način iz bakalara i krumpira izvući ono najbolje, a kada kombinaciji dodate i svježu sezonsku salatu, uživanje u aromatičnim ribljim okusima bit će potpunoi. Nemojte zaboraviti ni koju fetu kruha kako bi toćanje umaka na kraju bilo još slađe.
U videu u nastavku pogledajte postupak pripreme.
Potrebno vam je:
- 1 kg bakalara
- 2 lovorova lista
- 150 ml bijelog vina
- 1 kg krumpira
- 4 režnja češnjaka
- 50 g pancete
- Peršin
- Pola limuna
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
Postupak pripreme:
- Lonac napunite toplom vodom, dodajte sok polovice limuna, lovorov list, papar, maslinovo ulje i sol.
- Dodajte bakalar i kuhajte desetak minuta. Ribu izvadite iz vode, a u vodu ubacite krumpir i začinite po potrebi.
- Kuhajte dok krumpir ne omekša. U drugom loncu na ulju popržite sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckanu pancetu, dodajte bakalar, krumpir koji ste izvadili iz vode, peršin, sol i papar.
- Dodajte još malo maslinovog ulja i vino, pa kuhajte još desetak minuta.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!