Špajza 14. srpnja 2016.

Bakina tajna: Povratak u svijet najljepših domaćih sokova, pekmeza, ajvara...

Ajvar
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Na hrvatsko je tržište iz susjedstva na mala vrata došao novi brend baziran samo na rušno ubranom voću i povrću. Ovo je njihova priča.

Jeste li ikada pitali svoju baku ili baku prijatelja koja je na glasu kao sjajna domaćica, što je tajna njenih, u staklenke zapakiranih čarolija? Kako je njezin džem uvijek baš tako slastan i prirodno miriše na voće, kako je njezin ajvar tako fin, a njezin sok tako osvježavajuć i okrepljujuć? Danas je sve jednostavnije i lakše jer sve je u iskustvu...

Bakina tajna je PRIRODNOST
Rijetko kad su bake stroge, ali kad je riječ o zdravlju, kompromisa nema. Isključivo prirodni sastojci, rukom ubrani i probrani, a ni traga konzervansima, umjetnim bojama, aditivima i dodatnom šećeru.

Bakina tajna je KVALITETA
Samo najkvalitetnije voće i povrće s našeg sunčanog podneblja ima tu čast krasiti svaku od naših staklenki.

Bakina tajna je TRADICIJA
Bilo da je riječ o pekmezu, slatkom, prirodnom soku ili proizvodima od paprika, nema razlike. Sve je pripremljeno prema provjerenim naslijeđenim recepturama i na laganoj vatri, uz puno truda i rada, a rezultat je prepoznatljiv okus.

Bakina tajna je LJUBAV
Svaki dar prirode sprema se s posebnom i izuzetnom pažnjom i gotovo iskonskom namjerom, kao da ga pravimo za sebe i svoje najmilije, i tu ljubav prenosimo ne samo na svoje nasljednike nego i na sve koje volimo!

Bakina tajna | Author: Promo foto: Promo

Džemovi i pekmezi - ljeto u staklenci

Sladokusac ste. Netko tko dan uvijek počinje slatkim, a pritom uvijek voli drugačije okuse. Evo prilike da dan, ili svaka užina, bude baš to. Voće u staklenci Bakine Tajne vitaminska je kombinacija za cijeli dan. Može izgledati vrlo jednostavno - pečeni tost, namazan maslacem i dvjema vrstama džema - da dan bude pun smijeha i energije kakvu nudi divlja kupina i malina. Ima li išta bolje? Dan započnite sokom od višnje ili u žitne pahuljice umjesto meda ili zaslađivača dodajte žlicu džema od jagode. Taj voćni spoj i pomiješani okusi svježeg i zdravog „drže“ vas cijeli dan. Ili možda više volite čaj od šipka, žlicu džema od dunja, voćni kolač čiji ste biskvit premazali omiljenim džemom od marelice ili šipka? Odaberite svoju maštovitu voćnu jutarnju kompoziciju.

Sokovi - tajna je u ljepoti 

Kako započeti proljetno čišćenje organizma? Tekućim obrocima od voća i povrća pretočenim u sokove Bakina Tajna. Dva čarobna soka - mrkva + jabuka i mrkva + cikla + celer - „matematički zadatak“ koji ne samo da vraća i čisti organizam nego je i pravi eliksir zdravlja. Zašto je izbor tako jednostavan? 

Mrkva: Sadrži vitamine koji su izuzetno važni za proizvodnju hormona, uz naravno, svima poznati beta-karoten, od kojeg dobivamo lijepu boju kože i koji se preporučuje prije svakog odlaska na ljetovanje (jamči brončanu boju). U medicini je poznata kao ljekovita jer poboljšava osjetilo vida i probavu.

Cikla: Čudotvorna, „čistač krvi“, borac protiv karcinoma, vitaminska bomba, eliksir mladosti u čijem „društvu“ - soku - svaka biljka postaje još zdravija.

Jabuka: Njezina vrijednost svima je poznata. „Jedna jabuka na dan - doktor iz kuće van“ - savjet je iskusnih, provjerenih liječnika. Na vama je da ne zaboravite u nekom trenutku dana popiti sok Bakina Tajna i time osigurati djelić prirode.

Celer: Antioksidans koji uljepšava lice i kožu, skida celulit te topi masne naslage bogat je esencijalnim nutrijentima, a poznat je i kao afrodizijak. Sve to spojeno je u dvije boce, kao koktel zdravlja, ljepote i mladosti. Količina je neograničena. Bakina Tajna vješto je pakirana, a energija koju samo povrće „prepoznaje“ iz divno dizajnirane boce prelazi direktno u vaš organizam! 

Proizvodi od paprika - tjestenina za pamćenje

Nema te tjestenine i al dente okusa bez pravoga talijanskog recepta koji podrazumijeva da u njenoj pratnji uvijek mora biti maslinovo ulje, češanj češnjaka i ribani parmezan, kao osnova gastronomskoj priči. Ali, mogućnosti su mnogo veće! Napravite svoju tjesteninu. Napravite svoju priču, i neka to bude vaša tajna, jer će Bakina Tajna na velika vrata promijeniti okus sada već tjestenine s vašim potpisom. Kad je tjestenina posrijedi, sve radite kao i obično...

Bakina tajna | Author: Promo foto: Promo

Ali, ono što će novi okus dati vašem receptu sigurno je, ako ste ljubitelj ljutog, ljutenica Bakine Tajne. Ako ste netko tko voli patlidžan s rukom ubranom paprikom, onda je pinđur ili ajvar s patlidžanom ono što će vašoj tjestenini dati novu čaroliju... 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.