Špajza 03. lipnja 2024.

Baranja Wine & Walk 2024. - sva raskoš i ljepota Baranje

Baranja Wine&Walk
Baranja Wine&Walk 2024.
foto: Nenad Milić
Održano je 8. izdanje manifestacije Baranja Wine&Walk, tijekom koje su posjetitelji uživali u predivnoj prirodi, vinogradima, te autentičnoj baranjskoj hrani i vinima

Osmo izdanje manifestacije Baranja Wine & Walk potvrdilo je da se Baranja, uz posjet vinskim i gastro perjanicama ovog kraja Hrvatske, otkriva i šetnjom kroz vinograde i staze koje vode na vidikovce s kojih puca pogled na ravnicu u bojama kakve samo priroda može dati.

Sunce, povjetarac i bogatstvo prirode te ugodni domaćini na svakoj od 14 eno i gastro postaja predstavili su Baranju posjetiteljima iz svih krajeva Hrvatske od kojih su, uz stalne zaljubljenike, u posebnosti Baranje mnogi prvi put sudjelovali na Baranja Wine & Walk.

Baranja Wine&Walk | Author: Nenad Milić Baranja Wine&Walk 2024. foto: Nenad Milić

Walkeri svih generacija

Pet grupa walkera svih generacija uz pratnju vodiča već na prvoj točki stvorili su ugodnu, opuštenu atmosferu koja je dodatno doprinijela da ovogodišnji Wine & Walk bude doživljaj koji se pamti.

Posjetitelje koji su prvi put sudjelovali staza je iznenadila dinamikom; blagi usponi dugih uređenih staza koje prolaze baranjskim vinogradima, surducima, proplancima i šumarcima, do uspona na vidikovce koji pružaju pogled na prekrasne vizure Baranje. Upravo ti pogledi na ravnicu uz bogatu ponudu vinskih i baranjskih specijaliteta oduševljavaju već godinama posjetitelje koji se vraćaju po još ljepote ove destinacije.

Baranja Wine&Walk | Author: Nenad Milić Baranja Wine&Walk 2024. foto: Nenad Milić Baranja Wine/Walk 2024. | Author: Press Baranja Wine&Walk 2024. foto: Press

Avanturizam i hedonizam u jednom

Ljubitelji boravka u prirodi, planinarenja i trekinga, ali i oni koji traže gastro i eno doživljaj uživali su u vizurama koje su se izmjenjivale na ruti koju je osmislio tim TZ Baranje,  ali i u razgovorima s vinarima i vinarkama te domaćinima na četrnaest vinskih i pet gastro točaka.

Prva stanica ovogodišnjeg avanturističko-hedonističkog događaja u organizaciji TZ Baranje i okupljanje ispred vinarije Belje u Kamencu oduševila je posjetitelje nakon čega je slijedila šetnja i druženje na pažljivo koncipiranim postajama za odmor i uživanje. To su Belje, Kolar, Zlatno Brdo/Udruga Baranjski kulen, Szabo, Kusić/Udruga Maska, Zajec, Weinpert, Martinov, M&M, Svijetli Dvori/Udruga Tako je nekad bilo, Pinkert, Gerštmajer, OPG Juhas Šandor te Horvat.

Baranja Wine&Walk | Author: Nenad Milić Baranja Wine&Walk 2024. foto: Nenad Milić Baranja Wine&Walk | Author: Nenad Milić Baranja Wine&Walk 2024. foto: Nenad Milić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.