Špajza 23. rujna 2018.

Barist Barcaffèa na Weekend Media Festivalu!

foto: Barcaffé
gastro postao gastro.24sata.hr
Brend Barcaffè po prvi puta postao je službena kava Weekend Media Festivala koji svake godine u Rovinju okuplja brojne regionalne stručnjake iz komunikacijske industrije.

Ove godine na festivalu u Rovinju očekuje se više od 5.000 sudionika, koji će u tri dana sadržajnog programa uživati i u bogatstvu okusa i aromatičnih mirisa iz široke ponude Barcaffè kava. Zbog intenzivnog programa ali i brojnih zabava koje redovito znaju potrajati do dugo u noć, sudionicima WMF-a uvijek je važno zadržati koncentraciju i fokus zbog čega je uloga kave na ovom festivalu od presudnog značaja. 

 | Author: Barcaffé foto: Barcaffé

Na Barcaffè štandu u sklopu Weekend Media Festivala organizirano je mnoštvo događanja, a predstavljaju se i inovacije u području proizvodnje i konzumacije kave, a jedna od njih svakako će biti i prva turska kava u kapsuli koja će u subotu imati svoju premijeru upravo u Rovinju. 

Uz aktivnosti na svom izložbenom  prostoru, Barcaffè je za posjetitelje organizirao i Barista performans: kroz priču o kavi i pripremi vrhunskog espressa posjetitelje su proveli baristi Dejan Maljković i Goran Bartolović, glavne zvijezde Barcaffè Barista Toura koji je do sada održan u nekoliko gradova u Hrvatskoj kako bi otkrili tajnu pripreme savršenog espressa, a mi smo imali prilike razgovarati s jednim od njih, točnije s Dejanom.    

Za početak razgovora, možete li nam reći nešto više o svom zanimanju? 
Bariste su profesionalci koji se brinu za to da Vi dobijete vrhunski espresso. Unatoč mišljenju da je za postizanje vrhunskog espressa dovoljna samo najkvalitetnija kava, potrebno je voditi računa o mnogo detalja, na primjer o načinu mljevenja kave, o ispravnosti aparata i mnogim drugim detaljima o kojima brine ekipa stručnjaka, to jest barista! Naš cilj je pripravljanje odličnog napitka nezaboravnog okusa! Kako priprema vrhunskog espressa zahtjeva i poznavanje brojnih vještina, Barcaffe se pobrinuo za profesionalnu edukaciju i stoga je otvoren Barcaffè Barista Training centar u Ljubljani, koji je mjesto usavršavanja najvećih stručnjaka u pripremi kave. A kako bi i naše konzumente upoznali s našim procesima i približili im naše zanimanje, pokrenuta je i Barcaffè Barista turneja po cijeloj Hrvatskoj, a to je turneja koja slavi savršeni espresso!

 | Author: Barcaffé foto: Barcaffé

Do sada ste sudjelovali u nekoliko turneja u sklopu prve službene turneje kave po Hrvatskoj - Barcaffè Barista Toura. Možete li nam otkriti dojmove s „terena“?  
Sretan sam što je Barcaffè odlučio pokrenuti ovu turneju i nesebično podijeliti tajne s našim konzumentima. Reakcije su izrazito pozitivne budući da cijela priča u sebi ima i edukativni element. Ljudi se ugodno iznenade kada čuju zanimljivosti o porijeklu kave, o pripremi vrhunskog espressa, kada se osobno okušaju u latte artu. Reakcije s „terena“ jako su pozitivne pa se nadam da će se turneja koja slavi savršen espresso nastaviti i dogodine. 

Zašto je Barcaffè tako kvalitetna kava i koja je zapravo tajna Barcaffè espressa? 
Barcaffè kavu odlikuje dugotrajna svježina, sirovine vrhunske kvalitete te dobar omjer gorčine, a kada na sve to dodate formulu 5M: mješavina, mlin, mašina (ili aparat), ruke (na talijanskom mano) i održavanje (manutenzione) u šalici se za tren pojavi savršeni Barcaffè espresso. 

Koji spoj i koje vrste kava su po vama idealna mješavina za savršen espresso? 
Više njih, naravno! Barcaffè Fantasia, Barcaffè Maestoso i Barcaffè Tradicione – mješavine su koje su pripremljene od najkvalitetnijih zrna arabike i robuste. Barcaffè Fantasia izdvaja se po ugodnoj i osvježavajućoj gorčini zaokruženoj šećernim aromama karamele i čokolade, Barcaffè Maestoso mješavina je namijenjena ljubiteljima dominantne čokoladne note s aromom prženih badema i prepoznatljivim naknadnim ukusom svježe pečenog kruha dok Barcaffè Tradicione obiluje jakim okusom s osvježavajućom gorčinom i pikantnom aromom te notom gorkog kakaoa i crne čokolade.  

Najnovija vrsta Barcaffe espressa jest Barcaffe Divino - Barcaffè Divino 100% Arabica je super premium mješavina kave, pakirana u limenci koja zadržava dugotrajnu svježinu okusa, postojanu aromu te ima produljeni rok trajanja. Barcaffè espresso dobitnik je 6 zlatnih medalja na istaknutom međunarodnom natjecanju International Coffee Cup Tasting u Italiji. 


I za kraj ovog našeg razgovora Dejane, možeš li na otkriti koliko ti kavica dnevno popiješ? 
Između 5-6 šalice dnevno, ali ima dana kada to bude i više od toga. 

S mlijekom ili bez? 
Uvijek bez mlijeka. 


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.