Špajza 23. studenoga 2021.

Blog "Veganica.hr" promovira zdravu, kreativnu i vegansku prehranu

; Vinka Tresić foto: https://www.instagram.com/vinka_veg/

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Vinka Tresić s bloga Veganica.hr finalistica je Gastro zvijezde u kategoriji Zdrava i vegetarijanska hrana!

Vinka Tresić je autorica bloga Veganica.hr i strastvena obožavateljica veganske hrane. Voli kuhati slatka i slana jela, no posebno ju veseli izrada sirovih torti. Na svom blogu pokazuje kako su veganska jela jednostavna, zdrava i prije svega jako ukusna!

Blog Veganica.hr pokrenula je na ljeto 2018. godine, a prvi recept koji je objavila bio je gusti smoothie od tropskog voća. "Blog sam pokrenula kako bi na jednom mjestu sačuvala sve svoje drage recepte i fotografije. Odlična stvar je što su ti recepti dostupni meni i svima koji vole i žele probati nešto malo zdravije i drugačije," rekla nam je Vinka. 

Vinku je oduševila domaća gastronomska blogerska scena. "Kada sam ušla u zajednicu domaćih gastro blogera iznenadilo me je koliko svi skupa možemo inspirirati jedni druge i što se većina nas gastro blogera ne gleda kao konkurenciju. Ako trebam neki savjet, znam kome se mogu obratiti. Zahvalna sam što mi je ova naša zajednica hrvatskih gastro blogera donijele puno dobrih prijatelja."

Njezini ukućani obožavaju slastice i veganske verzije tradicionalnih jela, a pratitelji bloga jako vole recepte za sirove torte. Vinka pak najviše uživa u pripremi jela na žlicu; finih variva, sarma i graha. "Odrasla sam u obitelji u kojoj se posebna pažnja posvećivala sezonskim i lokalno namirnicama, stoga mi je ta navika ostala i kasnije kada sam se odselila u Zagreb. Sada sve više cijenim proizvode lokalnih proizvođača i volim ih podržavati tako da kupujem njihove proizvode", rekla nam je Vinka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vinka Tresić (@vinka_veg)

Začini i začinsko bilje neizostavan su dio njezine kuhinje. "Oni svojim mirisom, okusom i bojom oplemene svako moje jelo i učine ga posebnim." Jedna od omiljenih Vinkinih namirnica je tofu, a kaže kako bi bila najsretnija kada bi svi znali da tofu nije samo biljni protein bez izraženog okusa i mirisa, već da se s njim mogu raditi čudesa.

"Ako se dobro marinira odličan je u slanim kombinacijama ali može se vrlo jednostavno uklopiti i u slatkim jelima", poručuje Vinka koju posebno veseli kada netko odabere upravo njene recepte  za posebne prigode. "Jedan od najljepših trenutaka bio je kada je jedna pratiteljica odlučila napraviti moje dvije sirove torte za svoje vjenčanje. Idući dan mi se javila i rekla da su se njenim gostima jako svidjele torte te su tražili recepte", rekla nam je Vinka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vinka Tresić (@vinka_veg)

Za Vinku je kuhanje čisti užitak, a ako si u potrazi za inspiracijom svakako zaprati njezin blog i Instagram profil. 

Za Vinku i njezin blog Veganica.hr možeš glasati ovdje!

Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Za favorite glasaj na web stranici Gastro zvijezde, a sve novosti o natječaju prati na našem Facebook Instagram profilu. 

 

 | Author: Gastro zvijezda 2021. foto: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.