Špajza 06. travnja 2019.

Britanske blogerice novom kuharicom ruše rekorde prodaje

foto: @pinchofnom, screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Među top 10 knjiga koje su se najbrže prodavale u Ujedinjenom Kraljevstvu čak pet mjesta zauzimaju nastavci sage o Harryju Potteru, jedno pripada bestselleru Fifty Shades of Grey, a u ovu se kategoriju neočekivano uključila i kuharica najpoznatijeg britanskog blogerskog dvojca...

Pinch of Nom: 100 Slimming, Home-style Recipes rezultat je dugogodišnjeg rada blogerica Kay Featherstone i Kate Allinson. Sadrži čak 100 recepata za one koji paze na prehranu i žele sami pripremati jednostavnu i zdravu hranu. Nepretencioznost i jednostavnost ove kuharice pokazala se ključnom jer je u samo tri dana prodano nevjerojatnih 165.000 primjeraka. 

 

 | Author: Amazon foto: Amazon

 

Popularne su blogerice tako nadmašile Jamieja Olivera i njegovu Jamie's Italy koja je dosad držala rekord u kategoriji najbrže prodavanih kuharica. Broj je u prvom tjednu prešao 200.000 i stalno raste, a čini se da su uspjehom najviše iznenađene same autorice. Iako imaju pozamašan broj pratitelja na društvenim mrežama, čak 1.5 milijuna na Facebooku i gotovo 500.000 na Instagramu, nisu očekivale ovakvu pomamu. Kuharica se može kupiti preko Amazona, a cijena trenutno iznosi samo 10 funti. 

 

 

Veselimo se uspjesima food blogera, koji uspješno preskaču razdaljinu između vrhunske gastronomije i amaterizma. Kuharicama koje su dostupne i razumljive širokoj publici pozitivno utječu na kulturu prehrane i doprinose razvoju zdravih navika. Pinch of Nom nalazi se i na našem popisu željenih kuharica!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.