Špajza Vodič kroz najbolje hrvatske restorane 851 prikaza 28. ožujka 2019.

Chef Josip Hauptfeld: Iz kuhinje najpopularnijeg zagrebačkog restorana

Gault&Millau
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo intervju s Josipom Hauptfeldom, chefom poznatog zagrebačkog restorana Vinodol, koji je u gastronomskom vodiču Gault&Millau Croatia 2019 ocijenjen s 14 bodova (2 Gault&Millau toke).

Vinodol je jedan od najposjećenijih restorana u Zagrebu koji jednako privlači Zagrepčane i brojne turiste. Svi mu se rado vraćaju jer znaju da je kvaliteta postojana, osoblje profesionalno, a jela uvijek ukusna.

 | Author: Gault&Millau Gault&Millau

Autorski potpis chefa Hauptfelda razvija se iz godine u godinu, a jela su sve ukusnija. Ovaj samozatajni chef ne voli eksponiranje, a svoj posao radi s velikom ljubavi koja je vidljiva na tanjurima koji izlaze iz njegove kuhinje. Ne zaboravlja one od kojih je učio,
poput chefa Zdravka Tomšića s kojim osmišljava i kreira jelovnik.

Uigranom timu Vinodola pripada i slastičarka Suzana Kvesić koja kreira vrhunske tradicionalno-moderne deserte.

Chef Hauptfeld u Vinodolu je već više od šest godina te smo mu, povodom izlaska novog Gault&Millau vodiča, odlučili postaviti nekoliko pitanja.

 

 | Author: Gault&Millau Gault&Millau

Kako biste se predstavili u tri rečenice?

Chef sam kuhinje u restoranu Vinodol. Zbog majčine kuhinje poželio sam se baviti ovim poslom, ona me inspirirala i potaknula da upišem kuharsku školu. Oženjen sam i imam tri krasna sina, a u slobodno vrijeme činim ono što je nekad moja baka radila - plijevim,
sadim i uređujem svoj vrt!

Pratite li kulinarske trendove ili se radije držite tradicije?

Ne mogu se u potpunosti odlučiti ni za jedno ni za drugo. Volim tradicionalnu kuhinju, ali mi se sviđaju elementi novih trendova te ih volim spajati.

Koje su, po Vama, odlike dobrog chefa?

Poštenje i odlučnost.

Koje je Vaše najdraže jelo?

Ipak jedno klasično jelo koje me prati cijeli život – grah varivo.

Tko su Vaši kulinarski uzori i s kime biste voljeli surađivati?

Nemam posebnih uzora, volim biti svoj, ali uživam u druženju i izmjenjivanju iskustava s kolegama.

Što najradije kuhate svojim ukućanima?

Već spomenutu klasiku – grah varivo ili dobro carsko meso.

Koje je najčudnije jelo koje ste ikada probali?

Pura (palenta) s lučnicom.

Tko je Vaš najveći kritičar?

To je svakako Zdravko Tomšić, konzultant restorana Vinodol, ali moram spomenuti i Marija Čepeka koji mi je bio mentor na samome početku rada u Vinodolu.

Koji je najbolji savjet kojega ste primili?

Nemaš što izgubiti.

 | Author: Gault&Millau Gault&Millau

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.