Vinodol je jedan od najposjećenijih restorana u Zagrebu koji jednako privlači Zagrepčane i brojne turiste. Svi mu se rado vraćaju jer znaju da je kvaliteta postojana, osoblje profesionalno, a jela uvijek ukusna.
Autorski potpis chefa Hauptfelda razvija se iz godine u godinu, a jela su sve ukusnija. Ovaj samozatajni chef ne voli eksponiranje, a svoj posao radi s velikom ljubavi koja je vidljiva na tanjurima koji izlaze iz njegove kuhinje. Ne zaboravlja one od kojih je učio,
poput chefa Zdravka Tomšića s kojim osmišljava i kreira jelovnik.
Uigranom timu Vinodola pripada i slastičarka Suzana Kvesić koja kreira vrhunske tradicionalno-moderne deserte.
Chef Hauptfeld u Vinodolu je već više od šest godina te smo mu, povodom izlaska novog Gault&Millau vodiča, odlučili postaviti nekoliko pitanja.
Kako biste se predstavili u tri rečenice?
Chef sam kuhinje u restoranu Vinodol. Zbog majčine kuhinje poželio sam se baviti ovim poslom, ona me inspirirala i potaknula da upišem kuharsku školu. Oženjen sam i imam tri krasna sina, a u slobodno vrijeme činim ono što je nekad moja baka radila - plijevim,
sadim i uređujem svoj vrt!
Pratite li kulinarske trendove ili se radije držite tradicije?
Ne mogu se u potpunosti odlučiti ni za jedno ni za drugo. Volim tradicionalnu kuhinju, ali mi se sviđaju elementi novih trendova te ih volim spajati.
Koje su, po Vama, odlike dobrog chefa?
Poštenje i odlučnost.
Koje je Vaše najdraže jelo?
Ipak jedno klasično jelo koje me prati cijeli život – grah varivo.
Tko su Vaši kulinarski uzori i s kime biste voljeli surađivati?
Nemam posebnih uzora, volim biti svoj, ali uživam u druženju i izmjenjivanju iskustava s kolegama.
Što najradije kuhate svojim ukućanima?
Već spomenutu klasiku – grah varivo ili dobro carsko meso.
Koje je najčudnije jelo koje ste ikada probali?
Pura (palenta) s lučnicom.
Tko je Vaš najveći kritičar?
To je svakako Zdravko Tomšić, konzultant restorana Vinodol, ali moram spomenuti i Marija Čepeka koji mi je bio mentor na samome početku rada u Vinodolu.
Koji je najbolji savjet kojega ste primili?
Nemaš što izgubiti.