Špajza 08. veljače 2017.

Chefovska posla: Donal Skehan

foto: Instagram, @donalskehan
gastro postao gastro.24sata.hr
Počeo je s blogom, a završio kao sudac u Masterchefu. Donal Skehan ima samo 30 godina, a već je izgradio zavidnu gastronomsku karijeru. Iza sebe ima brojne kuharice, televizijske showove i još mnogo toga...

Donal Skehan još jedno je poznato lice s tv ekrana. Iako mladi Irac u pravilu ne ulazi u kategoriju chefova, ovaj je samouk svojom šarolikom gastronomskom karijerom svakako zaslužio mjesto pod gastronomskim nebom.



Simpatičan mladić koji donosi jednostavne irske recepte najpoznatiji je po svojim kulinarskim emisija koje su se do sada emitirale na brojnim svjetskim kanalima. Dolazi iz obitelji ljubitelja hrane pa nije ni čudno što je i sam odlučio krenuti nekim svojim, slasnim putevima. 

Osim kuhanja, Skehan voli i glazbu. Član je benda koji je u Irskoj imao čak nekoliko poznatih hitova. U gastronomske je vode uplovio sa samo 21 godinom, točnije 2007. godine, kada je otvorio blog gastronomske tematike Good Food Mood. Taj je pothvat za njega bio u potpunosti uspješan pa je tako ubrzo dobio ponudu za pisanjem kuharice, a zatim i snimanjem vlastite kulinarske emisije. 


Grandma's boy prvi je njegov uspješan televizijski projekt. Riječ je o kulinarskoj emisiji u kojoj Skehan obilazi talijanske bake i skuplja njihove recepte, a zatim ih rekreira na svoj način.

Kitchen Hero njegov je drugi gastronomski serijal, a osim u vlastitim emisijama, strast za kuhanjem dovela ga je ii do pozicije jednog od sudaca u BBC-jevom natjecateljskom showu Junior MasterChef.
 

 

Skehan je napisao čak osam kuharica od kojih su one najpopularnije Home Cooked, The Pleasures of the Table, prije spomenuti Kitchen Hero i najnovija Eat. Live. Go. Fresh Food Feast. 

Osim što izvrsno kuha, Donal Skehan profesionalni je fotograf hrane te snima odlične fotografije za britanske izdavačke kuće. Pratiti ga možete na njegovom Instagram profilu i YouTube kanalu.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.