Špajza Zagreb Chill&Grill festival 27.4. - 1.5. / Bundek 16. travnja 2018.

Chillanje&grillanje završite voćnom poslasticom!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad ste već izvadili roštilj i očistili ga nakon duge zime, budite praktični i iskoristite ga za pripremu deserta!

Voće s roštilja nije nepoznanica i vjerujemo da ste već isprobali grilani ananas ili možda breskve, ali postoji mnoštvo kombinacija koje ne smijete propustiti. Bez obzira na vrstu voća, pripazite da vatra ne bude prejaka jer će vrlo brzo izgorjeti. U slučaju da ste prelijeni vaditi roštilj ili ga nemate, svakako svratite na Zagreb Chill&Grill festival!

Ako vam se sviđa ideja direktnog pečenja voća na rešetci, predlažemo vam da ga najprije premažete uljem poput kokosovog i bademovog ili maslacem. Osim ananasa i bresaka, isprobajte i pečene marelice, banane, lubenicu ili pak krušku. Poslužite ga kao miješanu salatu, slatki prilog ili uz kuglicu sladoleda.

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Nama je još slađa druga opcija – voćni paketić s brojnim dodacima. Voće narežite, prelijte s malo ruma, dodajte nekoliko kockica tamne čokolade, cimet i zamotajte u aluminijsku foliju. Paketiće stavite na laganu vatru i pecite otprilike 15 minuta. Kad ih otvorite, dobit ćete neku ludu varijaciju fondua s grila. Naravno, možete koristiti i mliječnu čokoladu, dodati grožđice ili brusnice, zasladiti medom ili agavinim sirupom. Kombinacija ima bezbroj!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, NESCAFÉ i TOI TOI.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.