Špajza 13. ožujka 2018.

Craft Beer To Go: Ponajbolja piva na jednom mjestu

foto: Darjan Fiolić
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubav prema pivu, kao i boom craft pivovara u posljednjih nekoliko godina, potaknuli su dvojicu prijatelja na otvaranje specijalizirane trgovine „Craft Beer To Go“ na zagrebačkoj Savici.

Na prvom katu svima poznatog placa na Savici, osim domaćeg voća i povrća, odnedavno možete pronaći i domaće pivo – više od 60 vrsta flaširanih i točenih hrvatskih craftova. U ovom malom, ali šarmantnom prostoru s crnim zidovima, paletama i uredno naslaganim redovima najboljeg što pivska scena može ponuditi, možete isprobati i po atraktivnim cijenama kupiti ponešto iz svake pivovare.

Ovu su jedinstvenu trgovinu otvorili dugogodišnji prijatelji Željko Đogašević i Denis Brečić i svim entuzijastima maksimalno olakšali potragu za omiljenim pivom. „Craft Beer To Go smo otvorili za kupce, koji sada mogu uživati u bogatoj ponudi, ali i s ciljem promocije domaćih pivovara“, pojašnjavaju vlasnici.

 | Author: Darjan Fiolić foto: Darjan Fiolić

Osim nižih cijena, postoji još jedan bitan segment koji razlikuje malu trgovinu od kafića s craft ponudom – pakiranje točenih piva u limenke. Novitet je to koji osigurava održavanje kvalitete i temperature, ali i ispijanje piva na lokaciji na kojoj kupac to poželi – u vlastitom domu, na druženjima, uz roštilj… Upravo je zato dio naziva i sintagma to go, dosad rezervirana uglavnom za brzinsko ispijanje kave.

 | Author: Darjan Fiolić foto: Darjan Fiolić

Teško je odabrati…

Zidovi su prekriveni šarenim etiketama pa Craft Beer to go bez razmišljanja možemo nazvati malim rajem za obožavatelje dobrog piva. Oni neodlučni mogu potražiti savjet ili jednostavno riješiti dilemu isprobavanjem više vrsta.

 | Author: Darjan Fiolić foto: Darjan Fiolić

Željko i Denis iz ponude ipak izdvajaju nekoliko piva, koja se mogu pronaći na malobrojnim lokacijama u zemlji. „Možemo se pohvaliti kako smo prvi u Hrvatskoj dobili Houblonov premijerni Single Hop Amarillo IPA-u i zahvaljujemo im na povjerenju. Također imamo i Secret MosChinoo od Pivionice, a uskoro i Pulferovu IPU te Valensov Porter“, dodaju.

Cilj je u ponudu uvrstiti svaki specijal koji izađe iz kuhinje hrvatskih pivovara, a sve novosti redovito najavljuju na svojoj FB stranici.

 | Author: Darjan Fiolić foto: Darjan Fiolić

Ne morate ni izaći iz stana… Ali možete.

Ovaj podnaslov nije pretjerivanje! Craft Beer To Go započeo je i s dostavom na području Savice i okolnih kvartova, a jedini je uvjet da narudžba bude veća od 60 kuna. Ako planirate počastiti veće društvo, paket craft piva stići će na vaša i u udaljenije dijelove grada. Osim na FB profilu trgovine, omiljeno pivo možete naručiti i na broj mobitela 097/7076-367.

Doduše, ako odlučite uživati u udobnosti doma, možda propustite jedan od Craft Beer Quizova. Ime vara, jer ipak nije riječ o detaljnom ispitivanju poznavanja piva, već o općem kvizu čiji pobjednik neće otići praznih ruku.

U svakom slučaju, i posjet i poziv trgovini Craft Beer To Go se isplate!

 | Author: Darjan Fiolić foto: Darjan Fiolić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.