Špajza 10. srpnja 2013.

Culinary Intelligence

Culinary inteligence
foto: Culinary inteligence
gastro postao gastro.24sata.hr
U knjizi Culinary Intelligence pisac Peter Kaminsky putem svojih memoara i osobnog manifesta predstavio je novi, praktičan pristup za gubljenje na težini.

Ova knjiga razlikuje se od većine na sličnu temu po tome što njen pisac nije nutricionist niti kuhar, već dugogodišnji gastro novinar s bogatim iskustvom u kuhanju, jelu i pisanju o hrani. Kaminsky je uz dozu humora predstavio vrlo uvjerljivu logiku za pristup hrani u kojoj je u fokusu okus i novi, drugačiji  način razmišljanja o hrani, a ne kalorije i zdrave ili nezdrave namirnice.

Inspiriran vlastitim iskustvom i borbom s viškom kilograma i bolestima koje su posljedica pretilosti, Kaminsky je u suradnji s profesionalnim kuharima, kao i ponekim sportašem napravio drugačiji koncept u kojemu je potrebno prije svega razmišljanje prije jela, odabiranje dobrih sastojaka, razumijevanje okusa i trud oko kuhanja. Također, savjetuje da je u cilju mršavljenja ipak potrebno odustati od brze hrane, ali da i dalje u umjerenim količinama možemo uživati u piću i desertima.

Culinary Intelligence nije samo još jedna knjiga o mršavljenju i dijetama, barem ne u tradicionalnom smislu. Ova knjiga na novi način prikazuje kako uživati u hrani na način da izoštrite svoje osjetilne pupoljke te kako svoj apetit zadovoljiti manjim količinama hrane što će vam na kraju priuštiti uži struk i više zadovoljstva u drugim aspektima života.

Autor: Peter Kaminsky

Izdavač: Vintage: Reprint edition, 2013.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.