Špajza 25. studenoga 2018.

Dani Okusa zagrebačkoga kraja

foto: TZZŽ
gastro postao gastro.24sata.hr
Pozivamo vas da nam se od 26. studenoga do 2. prosinca pridružite na manifestaciji Dani Okusa zagrebačkoga kraja. Turistička zajednica Zagrebačke županije prvi puta organizira ovu manifestaciju u suradnji s deset ugostiteljskih objekata, nositelja standarda „Okusi zagrebačkoga kraja“. U navedenom razdoblju po promotivnoj cijeni od 90 kuna moći ćete uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima našega kraja.

Okusi zagrebačkoga kraja zajednički je projekt županijske i lokalnih turističkih zajednica te tvrtke DMK Vall042, s ciljem obogaćivanja turističke ponude i razvoja novih turističkih proizvoda. Osnovni cilj je unapređenje ponude tradicijskih lokalnih jela, pića i proizvoda u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata te na toj osnovi sadržajniji razvoj eno-gastronomskog turizma.

 | Author: TZZŽ foto: TZZŽ  | Author: TZZŽ foto: TZZŽ

Glavni cilj je označavanje i izgradnja jake tržišne prepoznatljivosti ugostiteljskih objekata nosioca standarda „Okusi“ i njihovog identiteta kao mjesta koja garantiraju i pružaju istinski doživljaj lokalnih jela, pića i domaćih tradicijskih proizvoda. Standard „Okusi“ zapravo je izgradnja zajedničkog identiteta za doživljaj lokalnih jela, pića i proizvoda uz svojevrsno obećanje gostima da u označenom objektu postoji dnevna ponuda tradicijskih jela i pića.

 | Author: TZZŽ foto: TZZŽ  | Author: TZZŽ foto: TZZŽ

Standard se može dodijeliti ugostiteljskom objektu koji u pravilu radi najmanje tri godine i koji zadovoljava utvrđene minimalne uvjete (definirane Pravilnikom): da u dnevnoj ponudi ima najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina, te da prilikom vrednovanja objekta (koje se provodi u pet kategorija: Hrana, Usluga, Piće, Ambijent, Okoliš) ostvari minimalno 75 od mogućih 100 bodova.

 | Author: TZZŽ foto: TZZŽ  | Author: TZZŽ foto: TZZŽ

Standard se može utvrditi za turističko obiteljsko seosko gospodarstvo, kušaonicu, etno kuću, bistro, gostionicu, krčmu, restoran, kavanu, hotel, a nositelj standarda označava se tipiziranom pločom koja sadrži jedinstveni znak i logotip, lokalno-regionalni naziv projekta na hrvatskom jeziku i tekst 'Okusi hrvatske tradicije' na engleskom jeziku.

 | Author: TZZŽ foto: TZZŽ

Na području Zagrebačke županije 12 je objekata nositelja standarda „Okusi“, a u Danima Okusa zagrebačkoga kraja sudjeluju: Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet (Samobor), Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Ekopark Krašograd (Pisarovina) i Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec).

 | Author: TZZŽ foto: TZZŽ  | Author: TZZŽ foto: TZZŽ

Očekujemo vas na Danima Okusa, uživajte u tjednu gastronomskih specijaliteta i doživite tradicionalnu kuhinju zagrebačkoga kraja. Istinski dobro - tradicija koja osvaja!

 | Author: TZZŽ foto: TZZŽ  | Author: TZZŽ foto: TZZŽ  | Author: TZZŽ foto: TZZŽ

Više detalja na:

www.tzzz.hr/dani-okusa-zagrebackoga-kraja-25207/
www.okusi.hr/okusi-zagrebackog-kraja/partneri

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.