Špajza 17. lipnja 2017.

Do vrhunskih kolača u samo četiri poteza

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolač u ljetnim bojama začinite šumskim voćem dok će onom za najslađe trenutke biti dovoljne banane i karamela. Inspirirajte se fantastičnim prijedlozima za najjednostavnije slastice...

Ispecite biskvit, u posudi pomiješajte omiljene dodatke, a zatim sve premažite dobivenom kremom. Ohladite i uživajte u najjednostavnijim kolačima koje možete zamisliti. 

 

Savjeti-za-izradu-biskvita Možda vas zanima... Napravite savršen biskvit poput vaših baka Špajza

 

Biskvitni kolači najjednostavnije su rješenje za gašenje želje za slatkim. Pripremite ih u nekoj od naših super brzih varijanti, a zatim ih začinite omiljenim dodacima. Donosimo vam sjajne ideje koje će običan biskvit kolač pretvoriti u slatko savršenstvo.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Ispecite čokoladni ili biskvit na bazi vanilije, kratko ga ohladite, a zatim u njemu gornjim dijelom kuhače izbušite rupe kako bi se dobiveni preljevi upili u kolač i dali mu na dodatnoj sočnosti. Na taj ćete način dobiti poznati i nezamislivo sočan poke cake.

 

Kolač s kupinama Možda vas zanima... Neka jedu kolače: Jogurt biskvit s kupinama Recepti

 

Prava ljetna poslastica bit će jednostavan biskvit od jogurta s bobičastim voćem. U posudu dodajte jagode, maline ili trešnje, usitnite ih vilicom pa dodajte krem sir. Ubacite šećer po želji, a dobro će doći i koji listić mente. Sve zajedno pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem ili kondenziranim mlijekom.Sastojke dobro povežite i prelijte preko biskvita. Ohladite i poslužite uz kuglicu sladoleda.

 

Možda vas zanima... Neodoljiv biskvit s jagodama i jogurtom Recepti

 

Čokoladnoj verziji domaćeg kolača pak možete dodati mljevene kekse tako da ih pomiješate sa slatkim vrhnjem, otopljenom bijelom ili tamnom čokoladom. Sve zajedno pospite dodatnom porcijom usitnjenih lješnjaka pa navalite na slasnu čoko gozbu.

 

Možda vas zanima... Isprobajte: Tigrasti biskvit kolač Recepti

 

Ljubitelji banana obožavat će kombinaciju karamele, banana i kikiriki maslaca. Sve sastojke pomiješajte u posudi, premažite biskvit, dodajte slatko tučeno vrhnje i ukrasite nasjeckanim bananama koje ste najprije poprskali limunovim sokom kako bi održale svježe boje. Dodati možete i šaku kikirikija ili drugih orašastih plodova ili komadićima čokolade.

 

Možda vas zanima... Dopustite da vas osvoji slatki biskvit kolač od banana Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.