Špajza 30. ožujka 2020.

Domaći chefovi na Facebooku dijele odlične recepte

foto: PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Renomirani domaći chefovi pokrenuli su inicijativu Chef kuha doma. Evo o čemu se radi...

Prije nekoliko smo vam dana pisali o kuharima koji su se iz restorana „preselili“ na društvene mreže. Pozitivan domino efekt dogodio se protekle subote otvaranjem Facebook stranice Chef kuha doma, koja je u rekordnom roku zaokupila pažnju više od tri tisuće foodieja

Kao što i sam naziv inicijative govori, chefovi su se okupili i krenuli kuhati jednostavna i pristupačna jela u svojim domovima. Cijeli proces snimaju, dijele savjete i inspiriraju. 

Led je probio chef Pero Savanović s tri video recepta – tjesteninom aglio, olio e peperoncino, tjesteninom s kozicama i tikvicama te rižotom s divljim šparogama. Potom se pridružio i Marin Rendić iz restorana Bistro Apetit s polpetama od junetine na kremi od krumpira. 

„Naši restorani su nažalost zatvoreni, a mi moramo kuhat. Hrana je zadovoljstvo i želimo vas usrećit“, rekao je Marin Rendić na početku svog prvog live kuhanja. 

Vikend je ribom i čašom vina zaključio chef Ante Božikov koji se javio iz svoje Konobe Opat na Kornatima. Ovih se dana očekuju i recepti Hrvoja Zirojevića, Gorana Kočiša, Rudolfa Štefana, Ivana Pažanina, Mate Jankovića, Tea Ferneticha i Belizara Miloša. 

Hrana zaista jest lijek za tjeskobu. Hvala svim chefovima! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.