Špajza Zagreb Chill&Grill festival 27.4. - 1.5. / Bundek 04. svibnja 2018.

Drugi zagrebački Chill&Grill je posjetilo rekordnih 60.000 ljudi

foto: Luka Stanzl/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Roštiljali su chefovi David Skoko i Priska Thuring, pjevali su Jura Stublić & Film te Letu Štuke. Popilo se 27.000 litara piva, a pojelo se više od 40.000 porcija raznih specijaliteta

Drugi Zagreb Chill&Grill zbog prošlogodišnjeg je uspjeha produžen za još jedan dan pa je ove godine žario i palio Bundekom čak pet dana. 

Najbolji zagrebački festival klope, cuge i mjuze posjetilo je rekordnih 60.000 ljudi. Nastupilo je preko 12 glazbenika, među kojima su Letu Štuke te Jura Stublić&Film. Glazbeni program je pratio događanja cijeli dan, a guštalo se u ponudi 20-ak poznatih zagrebačkih restorana i craft pivara.
 

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

 | Author: Petar Glebov/Pixsell foto: Petar Glebov/Pixsell

 

Zagreb Chill&Grill ujedno je festival s najviše craft piva na jednom mjestu. U pet dana popilo se preko 27.000 litara piva, a pojelo preko 6000 kg slasnog mesa s roštilja, odnosno više od 40.000 porcija raznih specijaliteta.

 

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

 

Na Bundeku su roštiljali i poznati hrvatski chefovi. David Skoko ispekao je svinjski but mariniran u pivi i senfu, dok je Marko Palfi grillao tunu. Lana Klingor Mihić pravila je francuske sendviče s jajem i majonezom, a Darko Kontin biftek s džemom od luka i piva.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

 | Author: Davor Visnjic/PIXSELL foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Podravkin chef Zoran Delić pripremio je burger od svježe orade, a Mišel Tokić ramstek u marinadi od limuna, đumbira, meda i  češnjaka. Vedran Bošković ispekao je marinirane juneće ražnjiće, a Almo Čatlak carsko meso. Priska Thuring unijela je dašak egzotike, pripremivši piletinu na arapski.

 

 | Author: Petar Glebov/Pixsell foto: Petar Glebov/Pixsell

 | Author: Davor Visnjic/PIXSELL foto: Davor Visnjic/PIXSELL

 

 | Author: Davor Visnjic/PIXSELL foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Posjetitelji su se okušali u brojnim nagradnim igrama. Chillalo se u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama uz čitanje 24sata i ispijanje piva, a mališane je oduševio veliki Pevec kids korner. Tinejdžere je zainteresirao posjet poznatih JoomBoos Youtubera LayZ-a, Magic Leona i The Sikrta.

Živopisan program vodili su Iva Šulentić, Daniel Berdais, Josipa Rupić, Ida Prester i Domagoj Jakopović Ribafish. Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata.

Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

 

 | Author: Petar Glebov/Pixsell foto: Petar Glebov/Pixsell

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.