gastro postao
Dva svježa, zdrava, slasna i ukusna recepta imaju sasvim novu dimenziju jer su napravljeni kako biste ostali u top formi!
Hotel ARCOTEL Allegra u svojim jelima oduvijek koristi namirnice isključivo regionalnih dobavljača, a od ovog proljeća odlučili su još veći naglasak staviti na zdravu prehranu koju će gosti moći konzumirati u sklopu posebnih Healthy Fitness jelovnika.
Eto dva slatkiša s njega!
Kolač od mrkve
Sastojci (za 4 osobe):
- Muscovado smeđi šećer
- 1 vanilin šećer
- 70 g ribane mrkve
- 3 jaja
- 1 dcl ulja
- Korica od dvije naranče
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 90 g integralnog brašna
- Prstohvat muškatnog orašćića
- 2 dcl sojinog mlijeka
- 1,5 dcl sojinog vrhnja
- 350 g stevije
Priprema:
- Svi sastojci osim sojinog mlijeka i sojinog vrhnja zajedno se izmiješaju.
- Staviti u kalup i peći na 180 stupnjeva 20 min.
- Kad se biskvit ohladi namočiti ga u sojinom mlijeku.
- U sojino vrhnje dodati steviju i preliti preko cijelog kolača.
Crumble s jabukama
Sastojci:
- 200 g mrvica od pirovog kruha
- 300 g jabuke zlatni delišes naribati na krupno
- Agavin sirup
- Korica od pola limuna
Priprema:
- Naribane jabuke staviti na vruću tavicu da puste sok, dodati koricu od limuna i agavin sirup te kuhati oko 10 minuta.
- Kašicu staviti u 4 posude, posuti mrvicama kruha i peći na 180 stupnjeva dok mrvice ne dobiju zlatnu boju.
Supotpisnik recepata je fitness mag Mario Valentić koji vodi treninge u hotelu ARCOTEL, pa spojite ugodno s korisnim!