Špajza 07. kolovoza 2017.

Fantastična ideja: Cheesecake lizalice

foto: @heirloomtoronto , Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj sladoleda i torte od sira idealan je način da osvojite simpatije baš svih sladokusaca. Pogledajte na koji su način to učinili u Torontu, a onda se i sami bacite na izradu ovog fantastičnog deserta!

Cheesecake na štapiću zvuči fantastično, a kada vidite iz kakve tvornice dolazi, oduševit će vas još i više. Naime, Američki genijalci iz Heirloom Toronto kamiona s hranom osmislili su slasticu koja se jednostavno obožava.

 

 

 

Cijeli koncept počiva na njihovom kamionu u kojem pripremaju i prodaju svoje delicije vozeći se kroz Ameriku. No posljednja kreacija koja spaja sladoled i omiljeni cheesecake u potpunosti je pridobila sve ljubitelji finih deserata. 

 

cheesecake Možda vas zanima... Top 11 najboljih cheesecakeova svijeta Recepti

 

Slastica se priprema tako da se najprije umuti pravi domaći, bogati cheesecake, a zatim se na njega dodaju svježi dodaci. Steffen Marin, chef Heirloom Toronta, napomenuo je kako se svi dodaci dobivaju od ekološki uzgojenih namirnica lokalnih farmera.

Da bi stvar bila još bolja, cheesecake na štapiću, osim s voćem, prodaje se i preliven čokoladom, omiljenim čokoladnim namazima, hrskavim pahuljicama, orašastim plodovima i čitavim nizom drugih dodataka.

 

Možda vas zanima... The Cheesecake: Savršeno kremasta torta od sira! Kolumne


 

 


Kako je Toronto poprilično daleko, a želja za cheesecake slasticom na štapiću ovog trenutka itekako velika, takav desert možete pripremiti i kod kuće.

 

Možda vas zanima... Otkrili smo tajnu savršene kreme od sira Špajza

 

Sve što trebate jest podloga od keksa, na nju dodati klasičnu kremu od sira pa sve zajedno pustiti da se stisne u zamrzivaču. Kada postane dovoljno čvrsta, tortu narežite na jednake trokutiće, a zatim svaki od njih stavite na štapić za ražnjiće.

Želite li postići savršen balans, za prvi pokušaj pripremite manju varijantu torte kako bi trokutići mogli stabilno stajati na štapićima. Kada ste sigurni da komad torte neće otpasti, ukrasite ga omiljenim dodacima, kratko ohladite pa poslužite.

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.