Špajza 11. listopada 2016.

Fešta od tatara u centru Zagreba za sve ljubitelje sirova mesa i ribe!

Pod Zidom
foto: marijana zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte i vi zbog čega je zagrebački bistro & wine baru Pod Zidom postao jedna od najzanimljivijih gastro lokacija u centru metropole!

Tatarski biftek je naziv za jelo koje je ime dobilo od Tatara koji su sirove komade mesa stavljali ispod sedla i na njima jahali. Meso bi se tako usitnilo i u fermentaciji s konjskim znojem postajalo mekano i kašasto. Kako je tehnologija ipak uznapredovala, danas je tatar od mesa, ribe ili povrća – jedan od najcjenjenijih specijaliteta na svim kontinentima!

Večer posvećenu tataru odlučili su ljudi iz Zida i Mundoake napraviti sasvim spontano nakon večere u lokalu Pizza Cut Duck.

Pod Zidom | Author: marijana zlomislić foto: marijana zlomislić

Ideja je brzo došla na razradu, tatare je osmislio chef bistroa Nikola Bilandžija, odabrana su vina Petrač kao idealna pratnja - i večera je mogla početi.

Uz uvodne riječi i predstavljanje jela i pila, konačno je na stol došao vegetarijanski tatar – od cikle! Tatar od volovog srca, specijalitet lokala, uz kojeg su osim spomenutog dijela tijela još i začini, Mundoakin brioche, maslac, chili, klice, trebao je biti hit večeri zbog svježine, mirisa, aroma i kompletnog dojma savršeno obrađenog sirovog mesa. Ali onda je red došao na tatar od spicy tune. Ljutkasto, miomirisno, ukusno i sjajno spojeno s prilogom i Petrač Enigmom – nakon ovog je bilo teško vratiti se u sedlo.

Pod Zidom | Author: marijana zlomislić foto: marijana zlomislić

Potpuna delicija čiji se okus mijenja sa svakim novim gutljajem fantastične crne kupaže. Uslijedio je svježi goveđi carpaccio s pečenom bundevom, i za kraj slatki tatar – eclair tris koji je potpisala Bojana Bukvić, pastry chefica zagrebačke Mundoake. Sve pohvale i za njene hrskave vlažne kruščiće, samo su nestajali...

Pod Zidom se dnevnom ponudom raznovrsnih specijaliteta probija na top-liste Zagrepčana i turista željnih inovacija i zaigrane kuhinje, a mi samo možemo potvrditi – da im želimo još puno ovakvih specijaliteta. Svaka čast!  

Pod Zidom | Author: facebook foto: facebook

No, prva večer TATARSKOG bila je samo uvod!

Ove nedjelje 16.10. u 19h priprema se nešto potpuno drugačije - Pod zidom ide izvan okvira!

Večeru u četiri slijeda tatarskog ovog puta sprema glavom i bradom Chef Mate Janković zajedno sa Pod Zidom timom predvođenim novim Chefom Goranom Stanisavljevićem!

Cijena večere: 200kn, info i rezervacije: 099 325 36 00 - prva večer rezervirana je u prvih 48h, požurite jer je broj mjesta ograničen!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.