Tatarski biftek je naziv za jelo koje je ime dobilo od Tatara koji su sirove komade mesa stavljali ispod sedla i na njima jahali. Meso bi se tako usitnilo i u fermentaciji s konjskim znojem postajalo mekano i kašasto. Kako je tehnologija ipak uznapredovala, danas je tatar od mesa, ribe ili povrća – jedan od najcjenjenijih specijaliteta na svim kontinentima!
Večer posvećenu tataru odlučili su ljudi iz Zida i Mundoake napraviti sasvim spontano nakon večere u lokalu Pizza Cut Duck.
Ideja je brzo došla na razradu, tatare je osmislio chef bistroa Nikola Bilandžija, odabrana su vina Petrač kao idealna pratnja - i večera je mogla početi.
Uz uvodne riječi i predstavljanje jela i pila, konačno je na stol došao vegetarijanski tatar – od cikle! Tatar od volovog srca, specijalitet lokala, uz kojeg su osim spomenutog dijela tijela još i začini, Mundoakin brioche, maslac, chili, klice, trebao je biti hit večeri zbog svježine, mirisa, aroma i kompletnog dojma savršeno obrađenog sirovog mesa. Ali onda je red došao na tatar od spicy tune. Ljutkasto, miomirisno, ukusno i sjajno spojeno s prilogom i Petrač Enigmom – nakon ovog je bilo teško vratiti se u sedlo.
Potpuna delicija čiji se okus mijenja sa svakim novim gutljajem fantastične crne kupaže. Uslijedio je svježi goveđi carpaccio s pečenom bundevom, i za kraj slatki tatar – eclair tris koji je potpisala Bojana Bukvić, pastry chefica zagrebačke Mundoake. Sve pohvale i za njene hrskave vlažne kruščiće, samo su nestajali...
Pod Zidom se dnevnom ponudom raznovrsnih specijaliteta probija na top-liste Zagrepčana i turista željnih inovacija i zaigrane kuhinje, a mi samo možemo potvrditi – da im želimo još puno ovakvih specijaliteta. Svaka čast!
No, prva večer TATARSKOG bila je samo uvod!
Ove nedjelje 16.10. u 19h priprema se nešto potpuno drugačije - Pod zidom ide izvan okvira!
Večeru u četiri slijeda tatarskog ovog puta sprema glavom i bradom Chef Mate Janković zajedno sa Pod Zidom timom predvođenim novim Chefom Goranom Stanisavljevićem!
Cijena večere: 200kn, info i rezervacije: 099 325 36 00 - prva večer rezervirana je u prvih 48h, požurite jer je broj mjesta ograničen!