Špajza 17. prosinca 2018.

Fuliranje - na Advent po dozu drugačijih slatkih i slanih delicija

foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
Noviteti na Strossovom trgu - od burgera s kestenom do delicija s raclette sirom i datulja s karamelom.

Mislili ste da ste vidjeli i okusili sve, no uzmete li u obzir da od 42 kućice svaka nudi 4 do 5 različitih jela, jasno je da Fuliranje skriva još mnoštvo raznih, neotkrivenih delicija. Donosimo vam gastro novosti sa Strossmayerovog trga.

Dok se grijete uz ognjište u centralnom dijelu trga i uživate u dobroj mjuzi, možete guštati u jelima na žlicu koji su apsolutni must u ovim hladnim zimskim danima. Good Food for good mood ima fantastične gulaše koje će vam poslužiti u simpatičnim zdjelicama.

Austrijsku inačicu gulaschsuppe možete probati kod vesele ekipe iz Wurst bara. Naš tradicionalni vinski gulaš, po receptu tate Grge, koji se krčka u loncu od 300 litara probajte na Lumperaju. Nema adventa bez graha, a za najbolji grah pobrinuo se renomirani Time restaurant & bar.

 

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić


Omastite se i dimljenim špic rebrima simpatičnog naziva Nasty Black Pig kod veselog tandema Kascheta & Meat the King. Uz čašicu dobrog kuhanog ili hladnog vina izvrsno će vam prijati domaće ličke mesne plate koje pripremaju na Bakinoj padeli.

 

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić


I Fuliranje svoje kobase za trku ima, ali ne bilo kakve. Papaya, svjetski poznata ekipa po dobroj zabavi, nudi tri vrste izvrsnih hot-dogova koje je osmislio kuhar Marin Medak. Tradicionalni danski hot dog, rød pølse možete probati kod Marte i Danijele na Atelier Køkkenu, uz još pokoju dansku deliciju. Na švicarskoj kućici St. Moritz degustirajte švicarsku kobasicu sa švicarskim raclettom, sirom koji se topi i prelijeva preko kobasica.

Restoran El Toro šiš ćevap je ubacio u pecivo i pripremio jelo atraktivnog imena Salsichas Navidenas. A da piletina ne treba nužno biti jednostavna, uvjerit će vas momci za roštiljom kućice Grillano, koji će vas očarati čarobnom piletinom i prefinom mućkalicom.

Ako ste fan dobrog burgera, na Fuliranju ni toga ne manjka. Prave burgerske delicije pripremaju kapitalci, Mason Burger & Staff na centralnom šanku udružen s Rakijarnicom, te Submarine koji ima tematske burgere. Oduševit će vas njihov Xmas burger s kremom od kestena i sušenim brusnicama, te Winter burger sa suhim šljivama dinstanim u Portu, uz dodatak hrskave dalmatinske pancete.

 

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Za one koji ne jedu meso tu su Fish & Chips i Shrimps&Chips na Mangosti koji su poznati po okrepljujućim koktelima, ali i po street food zalogajčićima.

 

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Nakon slanog dobro i zasladiti pa vam toplo preporučujemo crumble od jabuka ili lješnjaka koji pripremaju Good Food-ovci u praktičnim teglicama. Počastite se Crispy Oreo fritulama na St. Moritzu.

Bread Club rastopit će vas vrućim, izvana prhkim, a iznutra sočnim Cookijima s čokoladom i lješnjakom ili kikirikijem i slanim karamelom. Pravi hit je Sticky toffee pudding Katsui Ramen Bara iza čega stoji topli kolač od datulja, naranče i đumbira, s kremom od vanilije i whiskey toffee umakom.

 

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Na RougeMarinu zapalit će vas Goruća Rum Baba, a ako ste ljubitelj tradicionalnih deserata tu je Božićna datulja s preljevom od karamele te Zlevanka s preljevom od šljiva i smokava kod Mime’s Gourmet Bara. Ako ste ful tradicionalni onda ne možete faliti s domaćom ličkom štrudlom od jabuka na kućici Bakina padela.

 

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

 

U bogatoj ponudi kuhanih i hladnih napitaka oduševit će vas nekoliko naših prijedloga.

Buffalo bar nudi brule od jabuke. Ovaj kuhani napitak od jabuka mogu piti i djeca, a za odrasle dodaju malo ruma. Malinada je topli napitak za sve uzraste koju će vam pripremiti u Munchy srebrnoj prikolici.

Srijedom vas kod Mr. Bjørga očekuje lillørdag, odnosno skandinavska mala subota, donosno mala pijanka kada vas naši Skandinavci časte popustima na određena pića. Ljubitelji koktela moraju probati topli koktel Hot London Gin na Mangosti koji se radi s peršinom i celerom.

U ponudi je i više vrsta kuhanog gina: Gingle Bells ga miješa sa sokom od kuhanog bobičastog voća, a Kascheta & Meat the King sa sokom od jabuke i koricom naranče.

Od shootersa tu je nezaobilazna Rakijarnica sa šarenim tubama rakija različitih okusa i kolom sreće koji će vam pomoći u odabiru jedne ili više njih. A ako ste spremni na nešto ekstravagantnije, kušajte shootere s Nutellom i votkom, koje su smućkali sjajni kreativci restorana TIME. 
 

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.